30 / 04 / 2024

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Araç sahiplerini yakından ilgilendiren MTV taksit ödemeleri ile ilgili son dakika haberi geldi. Ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı. Peki ek motorlu taşıtlar vergisinin ilk taksit ödemesi ne zaman sona erecek?



Ek MTV'nin birinci taksitinin ödeme süresi uzatıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakanlık tarafından yapılan değerlendirmeler neticesinde, 7456 sayılı Kanunun birinci maddesinin beş numaralı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzatıldı. 

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

EK MTV'İN İLK TAKSİT ÖDEMESİ UZATILDI!

Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan MTV ödemeleri ile ilgili açıklama yapıldı.Bakanlık tarafından  yapılan değerlendirmeler neticesinde, 7456 sayılı Kanunun  birinci maddesinin (5) numaralı fıkrası hükmü uyarınca 31 Ağustos 2023 Perşembe günü sonuna kadar ödenmesi gereken ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi 06 Eylül 2023 Çarşamba günü sonuna kadar uzalma kararı alındı.

Araç sahipleri dikkat! Ek MTV nin ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

DEPREMDEN ETKİLENENLER MUAF OLACAK!

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Hazine ve Maliye Bakanlığınca Vergi Usul Kanunu kapsamında "mücbir sebep hali" ilan edilen yerlerde; deprem tarihi itibarıyla kayıt ve tescilli olan taşıtlar, deprem nedeniyle yıkılan veya ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile deprem nedeniyle eşi veya birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den muaf olacak.

Yapılandırma ve ek MTV ödemelerini yapacaklar dikkat! Son 4 gün! Aman kaçırmayın!
Ek MTV ödemesi yapmayanlar dikkat: Süre daralıyor son 5 gün!
Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ne zaman ödenecek? Hangi araç ne kadar Ek MTV ödemesi yapacak?

Geri Dön