28 / 04 / 2024

Yapılandırma ve ek MTV ödemelerini yapacaklar dikkat! Son 4 gün! Aman kaçırmayın!

Yapılandırma ve ek MTV ödemelerini yapacaklar dikkat! Son 4 gün! Aman kaçırmayın!

Yeniden yapılandırma çerçevesinde, borcunu ödeyecekler için son dönemece gelindi. Son tarih 31 Ağustos. İşte ayrıntılar...



Yeniden yapılandırma olarak da bilinen 7440 sayılı Kanun'un sunduğu haklardan faydalanmak için son dönemece gelindi. 

Yeniden yapılandırma çerçevesinde, peşin ya da taksitli ödeme seçeneğini tercih eden ancak birinci ve ikinci taksitini ödemeyen ya da eksik ödeyenler, 31 Ağustos tarihine kadar tanınan imkandan faydalanabilecek. Bu çerçevede geçen süre için hesaplanacak gecikme zammıyla beraber borcunu ödeyenler katsayı uygulanmaksızın 7440 sayılı yapılandırma kanunundan yararlanabilecek fakat peşin ödeme indirimine dahil olamayacak.

Ödemeler, Gelir İdaresi Başkanlığına ait "gib.gov.tr" internet adresi, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB Mobil uygulamasından, anlaşmalı bankaların kredi ya da banka kartlarıyla banka hesabından, şubelerden, mobil, telefon ve internet bankacılığı üzerinden gerçekleştirilebilecek. Aynı zamanda ödemeler, vergi dairesi veznelerine, PTT şubelerine de yapılabilecek. 

Yapılandırma ve ek MTV ödemelerini yapacaklar dikkat! Son 4 gün! Aman kaçırmayın!

Depremzedeler ek MTV ödemesi yapmayacak 

Ek motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) ilk taksitinin ödeme süresi de 31 Ağustos tarihinde bitiyor. Ek MTV'yi ödemeyen, trafikten çekme, hurdaya ve yurt dışına çıkarma sebebiyle tescil kaydı kapatma işlemini yapamayacak. 

Ek motorlu taşıtlar vergisi ödemeleri ise iki taksit şeklinde ödenecek. Bu kapsamda ilk taksit ödemeleri Ağustos sonuna kadar, 2.taksit ödemeleri ise Kasım ayı sonuna kadar gerçekleştirilebilecek. 2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere ek Motorlu Taşıtlar Vergisi ödenecek.

Yapılandırma ve ek MTV ödemelerini yapacaklar dikkat! Son 4 gün! Aman kaçırmayın!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sebebiyle, mücbir sebep hali ilan edilen Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elazığ ile Sivas'ın Gürün ilçesinde deprem tarihi itibarıyla kayıtlı ve tescilli olan taşıtlar, deprem sebebiyle yıkılan ya da ağır ya da orta hasarlı hale gelen binaların maliklerine ait taşıtlar, depremlerde ağır hasar görerek kullanılamaz duruma gelen taşıtlar ile depremde eşi ya da birinci derece kan hısımlarından birini kaybeden mükelleflere ait taşıtlar ek MTV'den istisna sayılıyor. 

Diğer taraftan, değerli konut vergisinin ikinci taksitinin de 31 Ağustos tarihine kadar ödenmesi gerekiyor. 

Gümüş kritik viraja girdi! Gümüş fiyatları düşecek mi, yükselecek mi?

Ayçiçek yağı fiyatlarına yeni zam yolda! Verim düştü, yağ fiyatları artacak! 

Konut kredisi düzenlemesi fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi?


Geri Dön