05 / 05 / 2024

Ek ödeme yolda! 1 Eylül’de 2022’de geliyor!

Ek ödeme yolda! 1 Eylül’de 2022’de geliyor!

Yeni yayınlanan Resmi Gazete'ye göre aile hekimlerine, halk sağlığının geliştirilmesine katkı sağladıkları ve halkın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırdıkları için destek ödeme geliyor. İşte haberin devamı…



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yürürlüğe girecek olan, "Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

"Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" e göre, aile hekimlerine halk sağlığının geliştirilmesine destekledikleri, halkın ilk basamak sağlık kuruluşlarına erişimlerini kolaylaştırmaları ve düzenli hizmet sunumuna olan katkıları nispetinde ödüllendirilmeleri ve motivasyonlarının sürdürülmesi için destek ödemesi yapılacak.

Ek ödeme yolda! 1 Eylül’de 2022’de geliyor!

Ödemeler, yönetmeliğin ekinde bulunan ihtar puanı cetveline istinaden, herhangi bir ihtar puan almamış sözleşmeli aile hekimlerine tavan ücretin % 42'si oranında olacak. Ancak bu ödeme, 1-10 arası ihtar puanı almışlarsa 1 ay, 11-20 arası ihtar puanı almışlarsa 2 ay, 21 ve üzeri ihtar puanı almışlarsa ise 3 ay süre ile yapılmayacak.

Pek , yönetmelik ne zaman yürürlüğe girecek?


Geri Dön