07 / 10 / 2024
fuzul

Ekim ayı yaşlı ve engelli maaşları yattı: Tam 5.6 milyar TL hesaplarda! 

Ekim ayı yaşlı ve engelli maaşları yattı: Tam 5.6 milyar TL hesaplarda! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'tan Ekim ayı sosyal destek ödemeleri ile ilgili son dakika müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...




Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamasında, yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili konuştu. 

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu ile ilçeye kazandırılan Bizim Çınarlar Yaşam Merkezi'nin hizmete alım törenine katılan Bakan Göktaş, bu etkinlik vesilesiyle vatandaşlarla bir haberi de paylaşmak istediğinin altını çizdi. 

Göktaş, her geçen gün sundukları bu hizmetlerin üstüne bir yenisini daha koyma gayretiyle çalıştıklarına dikkat çekti ve kıymetli büyüklerin hayatın içinde üretken, sağlıklı ve saygın bir yaşam sürmeleri için çalışmayı sürdüreceklerini dile getirdi. 

Ekim ayı yaşlı ve engelli maaşları yattı: Tam 5.6 milyar TL hesaplarda! 

EKİM AYI ÖDEMELERİ YATTI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, söz konusu açıklamasında "Ekim ayı yaşlı ve engelli aylıklarını bugün itibarıyla hesaplara aktarmaya başladık. Bu çerçevede 3,1 milyar lira yaşlı ve 2,5 milyar lira engelli maaşları olmak üzere toplam 5,6 milyar Türk Lirası tutarındaki aylıkları hak sahiplerinin hesaplarına aktarıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı'nı, şefkatin yüzyılı kılacak çok değerli bir hizmeti vatandaşlara sunmanın mutluluğunu yaşadıklarına vurgu yaptı. 

Ekim ayı yaşlı ve engelli maaşları yattı: Tam 5.6 milyar TL hesaplarda! 

"2016 yılında başlattığımız Yaşlı Destek Programımızla yaklaşık 94 bin 961 hanede 140 bin 273 yaşlımızın sosyal bakımlarını yaptık. Bugün itibarıyla Türkiye'de 168 huzurevi ile yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerinde büyüklerimize hizmet veriyoruz. İstanbul'da da 8 bakım ve rehabilitasyon merkezimiz, 10 umut evimiz ve 10 huzurevimizle yaşlılara ve engellilere yaşayabilecekleri sıcak bir yuva sağlıyoruz" açıklamasında bulunan Bakan Göktaş, evde bakım desteği ile Türkiye'nin dört bir yanında yaşlıların yanında olduklarını söyledi. 

Göktai, bu çerçevede İstanbul'da evde bakım yardımından 73 bin 336 vatandaşın yararlandığını aktardı. 

Bankalara  borç arttı, konut, tarla, bağ, bahçe satışta..

İstanbul'un geleceği için kentsel dönüşüm kaçınılmaz bir zorunluluk!

İstanbul Adalar’da satılık konut fiyatları yüzde 35,94 arttı!

Gazeteci Emin Pazarcı'dan kiracı çıkışı: 'Avukatlara ev kiralanmaz' diyorlar, bunun meslekle ilgisi yok! 


Geri Dön