07 / 10 / 2024
fuzul

İstanbul'un geleceği için kentsel dönüşüm kaçınılmaz bir zorunluluk!

İstanbul'un geleceği için kentsel dönüşüm kaçınılmaz bir zorunluluk!

Kahramanmaraş merkezli depremler kentsel dönüşümün önemini bir kez daha bize kanıtladı. Özellikle İstanbul'daki yapılar göz önüne alındığında, kentsel dönüşümün kaçınılmaz bir zorunluluk haline geldi.




İstanbul için beklenen büyük Marmara depremi, vatandaşları tedirgin ediyor. Eski yapılarda yaşayanlar depreme karşı önlemlerini almaya başladı. Bu kapsamda İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor.

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabından, İstanbul’un Geleceği için kentsel Dönüşümün kaçınılmaz bir zorunluluk olduğunu açıkladı ve  Deprem riski ve eskiyen yapı stoku, şehirde güvenli yaşam alanları oluşturmayı zorunlu kıldığına değindi.

İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun sosyal meyda hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

İstanbul’un Geleceği: Kentsel Dönüşüm Kaçınılmaz Bir Zorunluluk

İstanbul, hızlı kentleşme ve yoğun nüfus artışı nedeniyle ciddi altyapı sorunlarıyla karşı karşıya. Deprem riski ve eskiyen yapı stoku, şehirde güvenli yaşam alanları oluşturmayı zorunlu kılmaktadır. Kentsel dönüşüm, hem bu riskleri bertaraf etmenin hem de İstanbul’un modern, yaşanabilir ve sürdürülebilir bir şehir haline gelmesinin anahtarıdır.

Eski ve riskli binaların yerini depreme dayanıklı, modern yapılar alırken; sosyal ve ekonomik yapının da yeniden canlandırılması amaçlanıyor. Kentsel dönüşüm, sadece güvenli binalar değil, aynı zamanda yeşil alanların artırılması, altyapı sorunlarının giderilmesi ve şehri geleceğe hazırlama sürecidir. Bu, İstanbul’un hem yerel halk hem de uluslararası yatırımcılar için daha cazip hale gelmesi anlamına geliyor.

Sonuç olarak, kentsel dönüşüm, İstanbul’un sadece bugünü için değil, yarını için de hayati bir önem taşıyor.

#kentseldönüşüm #istanbul

Prof. Dr. Ece Ceylan Baba: Atıl yapılar için kentsel dönüşüm projeleriyle ortak çözümler üretilmeli!

İstanbul ve Marmara'nın depreme karşı ciddi şekilde dönüşmesi gerekiyor! Kentsel dönüşüm finansmanı acil ihtiyaç! 

 


Geri Dön