07 / 05 / 2024

Ekmeğe üç ayda ikinci zam geldi! Ekmek ne kadar oldu?

Ekmeğe üç ayda ikinci zam geldi! Ekmek ne kadar oldu?

Son bir haftada İstanbul, Elazığ, Iğdır, Kocaeli ve Kayseri’den ekmeğe zam haberleri geldi. Peki ekmek fiyatları artmaya devam edecek mi? En son hangi şehirde ekmeğe ne kadar zam geldi?



Ekmek fiyatlarına birçok şehirde zam yapılmaya başlandı. Son olarak bir ekmeğe zam haberi de Malatya’dan geldi. Un, maya elektrik ve akaryakıt fiyatları başta olmak üzere maliyetlerin artması sebebiyle 200 gramı 3 TL’den satılan ekmek, bugünden (24 Haziran) itibaren 4 TL’ye satılmaya başlandı. Ekmeğin gramajı ise 200 gramda sabit tutuldu.

Malatya Haber’de yer alan bilgilere göre, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Oğuzhan Sadıkoğlu başkanlığındaki heyetinin kendisini ziyaretinde yaptığı konuşmada maliyet artışlarından yakındı.

Ekmeğe üç ayda ikinci zam geldi! Ekmek ne kadar oldu?

Ekmek fiyatlarına ilişkin değerlendirme yapan Şevket Keskin, ¨Piyasada gerçekten büyük bir pahalılık var¨ dedi. ¨Bunu hiç kimse inkar edemez, bunu yukarıdakileri de inkar edemez¨ diyen Keskin, hükümetin akaryakıt fiyatlarını mutlaka bir frenlemesi gerektiğini söyledi. İnsanların önünü görmesi gerektiğini ve esnaf ile sanatkarda bugün sattığını yarın alamayacağı endişesi olduğunu söyleyen Keskin, ¨Bugün bir simit 4 TL. Bir ekmek halen 3 TL. Fırıncılarımız zor durumda¨ dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön