01 / 07 / 2024

Ekmeğe zam gelecek mi? Ekmek ne kadar olacak?

Ekmeğe zam gelecek mi? Ekmek ne kadar olacak?

Ekmeğe zam iddiası sosyal medyada gündem oldu. Peki ekmeğe zam gelecek mi, ekmek ne kadar olacak? İşte detaylar!



EKMEĞE ZAM GELECEK Mİ, EKMEK NE KADAR OLACAK?

Ekmek zammı iddialarına dair açıklamalarda bulunan Türkiye Fırıncılar Odası Başkanı Halil İbrahim Balcı, "Bu kişilerin hiçbir yetkisi yokken fiyat ortaya koymaya yetkisi dahi olmamasına, komisyonda görevi olmamasına rağmen de ekmek fiyatına dair Aralık'ta ekmek 7.50 TL olacak demesi gerçek dışıdır" şeklinde konuştu.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar'ın son yaptığı açıklamalara yanıt verdi.  Balcı, “Cihan Kolivar'ın İstanbul'da aralık ayı gelmeden hemen önce 5 TL'ye satılan ekmeğin, 7,5 TL yükseleceği yönündeki iddiaları için basın toplantısı gerçekleştirdi. Balcı, yapılan bu açıklamaların esnafı ve milleti üzdüğünü ifade ederek, "Bu mesleği icra etmeyen kişinin Türk milleti adına söylediği kelimeleri şiddetle kınıyoruz, nefretle karşılıyoruz ve doğru bulmuyoruz. Bu kişinin bu mesleği yapıyor olması, yaptığı açıklamanın gerçeği ortaya koymadığını basında yer verilmesinin doğru olmayacağına dair basın yayın kuruluşuna ifade etmemize rağmen bunu yayına çıkarıp, bu talihsiz açıklamalara neden olunmasını da doğru bulmuyoruz. Aynı kişi milletimize hakaret etiği gibi gerçek ile bağdaşmayan ifadeler de kullanmıştır. Milletimizin yılda 210 kilogram ekmek tükettiğini söylüyor. Oysa bizim insanımız yılda 81 kilogram ekmek harcıyor yani günde 224 gram ekmek tüketilmiş oluyor. Bu da normal olan ekmek tüketim şeklidir. Yılda 210 kilogram ekmek tüketilmiş olsa bizim günde 243 milyon adet ekmek tüketmiş olmamız gerekmektedir. Türkiye'de bugün 96 milyon adet ekmek tüketiliyor, 101 milyon adet ekmek de üretiliyor. Hiçbir bilimle ilgisi olmayan talihsiz bir açıklama olduğunu görmekteyiz. Nimete saygısızlık yaparak ekmek ile ilgili küçümseyici kelimeler sarf etmesi son derece yanlıştır. Ekmek Türk vatandaşı için de dünyada yaşayan insanlar için de nimettir" dedi.

İzmir TOKİ kura çekilişi ne zaman 2022?

Kiracı son ay kira öder mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön