28 / 04 / 2024

Halk ekmeğe zam mı geliyor? İBB açıkladı! 8 Kasım 2022 fiyat listesi...

Halk ekmeğe zam mı geliyor? İBB açıkladı! 8 Kasım 2022 fiyat listesi...

Ekmek fiyatlarının 7.5 lira olacağı iddialarından sonra halk ekmeğe zam gelecek iddialarına İBB'den cevap geldi. Halk ekmeğe zam mı geliyor?  Halk ekmek ne kadar? İşte ayrıntılar...



İstanbul'da ekmeğe bir zam daha geliyor. Yüksek elektrik ve doğalgaz faturalarına boğulduklarını iddia eden ekmek üreticileri protesto etti.

Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, İstanbul'da 5 liradan satılan ekmeğin fiyatının Aralık ayına kadar 7,5 liraya çıkabileceğini söyledi. 

Ekmeğe zam yolda! Yeni fiyatı dudak uçuklattı!

İstanbul'da ekmek fiyatı bu ay 7,5 TL'ye çıkacak. Bilindiği gibi ekmek tedarik yetkisi Fırıncılar Odası ya da İstanbul Ticaret Odası'nda (İTO) ait ancak fırıncılar cezalar karşılığında yüzde 50'lik devasa bir artışa hazırlanıyor.

Fırıncılar, elektrik ve doğalgaz zamlarına dayanamayıp mayada yüzde 40 artışla isyan etti. Fırıncılar, maliyetleri düşürmek için elektrik için endüstriyel oranlar değil, konut fiyatları istiyor. Bu iddialar üzerine vatandaşlar halk ekmeğe de zam gelecek mi sorusunun yanıtını aramaya başladı. Sorular üzerine İBB'den çok beklenen açıklama geldi.

Peki, halk ekmek fiyatlarına zam gelecek mi? İşte ayrıntılar...


Geri Dön