04 / 05 / 2024

Ekokent Konya Projesi'ne ödül!

Ekokent Konya Projesi'ne ödül!

Sofya XIV Dünya Mimarlık Zirvesinde Ahmet Vefik Alp ‘Ekokent Konya’ projesiyle Roma Mimarlar Odası ‘Gümüş Madalya Özel Ödülü’ nü aldı.



Sofya XIV Dünya Mimarlık Zirvesinde Ahmet Vefik Alp ‘Ekokent Konya’ projesiyle Roma Mimarlar Odası ‘Gümüş Madalya Özel Ödülü’ nü aldı. Zirveye katılarak konferans veren ünlü mimar yıldızlardan İtalyan Massimiliano Fuksas, Hollandalı Erick van Egeraat, Japon Fuhimiko Maki, Malta dan Richard England, Rusyadan Yuri Platonov, Dünya Mimarlar Birliği bir önceki Başkanı Fransız Albert Dubler  Alp’i kutlayanlar arasındaydı. Etkinliğe TC Büyükelçisi HE Süleyman Gökçe Beyefendi de katılarak mimarlarımıza destek verdi. Çalışmalar UIA Dünya Mimarlar Birliği ve UNESCO gözetiminde yürütüldü.

 

Zirvede IAA Uluslararası Mimarlık Akademisi yeni kuşağın başarılı Türk mimarı Emre Arolat’a ‘Profesör’ ünvanı verdi…

Alp: ‘Bir sonraki zirvede Emre beyin Akademi’nin en yüksek mertebesi olan ‘Büyük Usta’ (Akademik) mertebesine yükseltileceğinden şüphem yok’.

Dünyanın en iyi 100 mimar ve şehir plancısı barındıran Uluslararası Mimarlık Akademisi mimar ve kentbilimci Alp’ i 1985 yılında ‘Profesör’, 2000 yılında da ‘Büyük Usta’ mertebesine yükseltilmişti. Alp 30 yıldı Akademi’de tek Türk olarak bulunuyordu.

Alp: ‘Emre bey’in katılımıyla artık burada sesimiz daha gür çıkacak’.


Geri Dön