04 / 05 / 2024

Ekokent Konya projesine ödül

Ekokent Konya projesine ödül

Sofya XIV Dünya Mimarlık Zirvesinde Ahmet Vefik Alp ‘Ekokent Konya’ projesiyle Roma Mimarlar Odası ‘Gümüş Madalya Özel Ödülü’ nü aldı.

Ekokent Konya projesine uluslararası ödül!

Konya için hazırlanan 5000 konutluk “Ekolojik Şehir Projesi” Bulgaristan’ın başkenti Sofya`da yapılan XIV. Dünya Mimarlık Zirvesi`nde Roma Mimarlar Odası tarafından Gümüş Madalya ile ödüllendirildi.

Temaşehir Konya'nın 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı!

Torkam İnşaat imzası ile ve Emlak Konut GYO güvencesiyle hayata geçirilen Temaşehir Konya projesine ait 2017 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı...

Konya Beyşehir TOKİ'ye yoğun ilgi!

TOKİ tarafından Konya Beyşehir ilçesinde hayata geçirilen toplu konut projesine ilgi arttı. 200 kişinin toplu konut için muhtarlığa başvuru yaptığı belirtildi.

Cansum İnşaat Konya'da yeni projesine başladı!

Ayyıldız 1 projesinde önemli mesafe kat eden Cansum İnşaat, Ayyıldız 2 projesinin startını Konya Keçeciler Caddesi'nde veriyor.

Konya-Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin 3 sorun mecliste!

Konya-Aksaray- Nevşehir- Kayseri Yüksek Hızlı Tren projesine ilişkin sorunlar Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından meclise taşındı. Gürer, sorularının Binali Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti..

Konya Beyşehir'e göl manzaralı toplu konut projesi geliyor!

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, Beyşehir’de göl manzaralı lüks dairelerin olacağı dev bir toplu konut projesine imza atıyor. Özaltun, “Buraya 159 konut sığıyor. Ayrıca artı olarak ticari alanlar var. " dedi.

Ekokent Konya Projesi'ne ödül!

Sofya XIV Dünya Mimarlık Zirvesinde Ahmet Vefik Alp ‘Ekokent Konya’ projesiyle Roma Mimarlar Odası ‘Gümüş Madalya Özel Ödülü’ nü aldı.

Ekokent Konya projesine uluslararası ödül!

Konya için hazırlanan 5000 konutluk “Ekolojik Şehir Projesi” Bulgaristan’ın başkenti Sofya`da yapılan XIV. Dünya Mimarlık Zirvesi`nde Roma Mimarlar Odası tarafından Gümüş Madalya ile ödüllendirildi.

Konya Karapınar'da 5 bin megavatlık kömür santrali kurulacak!

Konya'da yapılacak dev enerji projesine Slovakya'dan 10 milyar dolarlık teklif geldi. Slovakya Başbakanı Fico, "Para hazır, yatırıma talibiz" diye mektup yazdı. Konya Karapınar'da 5 bin megavatlık kömür santrali kurulacak...

ARTEK İnşaat Konya'da sanayi alanı projesine imza attı!

ARTEK İnşaat ve ARG Gayrimenkul İşbirliğinde Konya BÜSAN Sanayi Bölgesi'nde kurulacak olan Artar5 sanayi sitesi projesi 2014 ilk çeyreği itibariyle teslim edilmeye başlanacak. Proje talep ve ihtiyaçlara yönelik planlanıyor..

Anadolu Bulvarı-Konya Yolu bağlantı projesi!

ODTÜ arazisinden bir kısmından geçmesi planlanan Anadolu Bulvarı-Konya Yolu bağlantı projesine ilişkin çalışmaların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koruma amaçlı imar planı önerisini onaylamasının ardından başlayabileceği bildirildi...

Okkalar İnşaat Konya'da Hakim Konakları'nı satışa çıkardı!

Markalı konut projesine Anadolu'dan katılan isimlerden biri olan Konya'da bu yöndeki en son proje Hakim Konakları oldu. çalışma, gelenekle teknolojiyi harmanlayan yapısıyla dikkat çekiyor

Tekfen Emlak 200 milyon dolarlık Konya projesine başlıyor!

Meram Kozağaç bölgesinde 200 milyon dolarlık, 244  bin metrekarelik alan üzerinde inşa edilecek bin konutun inşasına gelecek yıl başlanacak...

Konya Defterdarlığı 54 taşınmazı 49 yıllığına ihale edecek!

Konya Defterdarlığı üzerine sanayi yatırımı ve hayvancılık tesisi yapılma izni olan 54 taşınmazı 49 yıllığına ihale edecek

Ekokent Konya projesine ödül Haberi

Ekokent Konya projesine ödül

Sofya XIV Dünya Mimarlık Zirvesinde Ahmet Vefik Alp ‘Ekokent Konya’ projesiyle Roma Mimarlar Odası ‘Gümüş Madalya Özel Ödülü’ nü aldı. Zirveye katılarak konferans veren ünlü mimar yıldızlardan İtalyan Massimiliano Fuksas, Hollandalı Erick van Egeraat, Japon Fuhimiko Maki, Malta dan Richard England, Rusyadan Yuri Platonov, Dünya Mimarlar Birliği bir önceki Başkanı Fransız Albert Dubler  Alp’i kutlayanlar arasındaydı. Etkinliğe TC Büyükelçisi HE Süleyman Gökçe Beyefendi de katılarak mimarlarımıza destek verdi. Çalışmalar UIA Dünya Mimarlar Birliği ve UNESCO gözetiminde yürütüldü.

Zirvede IAA Uluslararası Mimarlık Akademisi yeni kuşağın başarılı Türk mimarı Emre Arolat’a ‘Profesör’ ünvanı verdi…

Alp: ‘Bir sonraki zirvede Emre beyin Akademi’nin en yüksek mertebesi olan ‘Büyük Usta’ (Akademik) mertebesine yükseltileceğinden şüphem yok’.

Dünyanın en iyi 100 mimar ve şehir plancısı barındıran Uluslararası Mimarlık Akademisi...