03 / 05 / 2024

GYODER, Konya'da 2. Gelişen Kentler Zirvesi'ne başladı!

GYODER, Konya'da 2. Gelişen Kentler Zirvesi'ne başladı!

İlki 7-8 Ocak 2010 tarihlerinde Bursa"da düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi"nin ikincisi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve GYODER işbirliğiyle 1-3 Kasım 2010 tarihlerinde de Konya"da gerçekleştiriyor



İlki 7-8 Ocak 2010 tarihlerinde Bursa"da düzenlenen Gelişen Kentler Zirvesi"nin ikincisi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve GYODER işbirliğiyle 1-3 Kasım 2010 tarihlerinde de Konya"da gerçekleştiriyor.
Sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok alanda güçlü bir potansiyel barındıran Anadolu kentlerini ön plana çıkarmak için harekete geçen GYODER, söz konusu kentlerin yükselen değer olduğuna dikkat çekmek amacıyla dünya kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Konya"da kalabalık bir yatırımcı grubunu ve yerel yetkilileri kentin gayrimenkul değeri üzerine konuşmak üzere bir araya getirdi. GYODER, Gayrimenkul sektörüne yönelik yatırımların dengeli bir şekilde Türkiye geneline yayılmasını sağlamak olan Gelişen Kentler Zirvesi"nin bu adımında da Konya"nın karakteristik özelliklerine değinecek.
Konya"nın tarihi değerleri, kültürel ve doğal güzellikleri ve sosyal yaşam tarzının sergilendiği organizasyonun ilk gününde Konya ve yöresine yemeklerin ardından şžems-i Tebrizi Türbesi, Alaeddin Camii, Karatay ve İnce Minare Müzeleri Ziyareti yapıldı. Panoramik Meram Gezisinden sonra da dünyanın ilk ev mimarisinin kurulduğu, ilk yerleşik düzene geçilen ve ilk tarımın yapıldığı yer olan çatalhöyük gezildi.
GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Tanes konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Yatırımlara doğru yön verebilmek için kentleri tek tek ve ayrıcalıklı yönleriyle ele almak gerekir. GYODER bu konuda kendine büyük rol düştüğüne inanıyor. Türkiye"yi bütün illeriyle kavramayı, değer artırıcı yatırımları illerle buluşturmayı amaçlıyor. Bu doğrultuda, henüz 2010 yılı bitmeden Gelişen Kentler Zirveleri"nin ikincisini Konya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Akyürek"in katkılarıyla yapmanın mutluluğu içindeyiz diye konuştu.


Geri Dön