28 / 04 / 2024

Ekonomik 105 metrekare dubleks prefabrik ev ne kadar? 

Ekonomik 105 metrekare dubleks prefabrik ev ne kadar? 

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Peki, ekonomik dubleks prefabrik evler ne kadar, kaç TL?



Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar prefabrik evlere yöneldi. Prefabrik ev yaptırmak isteyen kişiler fiyatlarını, kulanım süresini merakla araştırıyor. Peki, prefabrik ev ne demek? Prefabrik ev alanlara devlet desteği var mı?, Prefabrik ev kullanım süresi ne kadar? İşte detaylar...

Ekonomik 105 metrekare dubleks prefabrik ev ne kadar? 

PREFABRİK EV NE DEMEK?

Prefabrik konutlar, duvarları, kapıları ve diğer gerekli bütün parçalar fabrikada üretilen bir yapı olarak biliniyor. Daha sonra bu evlerin yükseleceği alana monte edilerek kullanıma sunuluyor.

PREFABRİK EVE DEVLET DESTEĞİ VAR MI?

Prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara devletten 200 bin lira hibe desteği veriliyor. Dar gelirli olduğu tespit edilen ve gerekli şartları sağlayan herkes başvuru yaparak devletten prefabrik ev yardımı alabiliyor. Başvurular için ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gerçekleştiriliyor.

Ekonomik 105 metrekare dubleks prefabrik ev ne kadar? 

PREFABRİK EV YAPILAR NE KADAR SÜRE DAYANIKLI?

Prefabrik yapılar uzun ömürlü yapı sınıfında olup ortalama 40 yıl güvenle kullanılıyor. Rüzgâr, yağmur, kar, nem ve kullanma şekli gibi etkenler yapının ömrünün uzunluğunu etkiliyor.

PREFABRİK EVİN İMAR İZNİ NE KADAR SÜRE?

Kadastro cepheli imarsız arsalarda en fazla yüzde 5 imar izni bulunuyor. Buna ek olarak da imarsız arsaya maksimum olarak 250 metrekare büyüklüğünde prefabrik ev yapılabilme durumu veriliyor.

Peki, ekonomik dubleks prefabrik evler ne kadar? İşte fiyat listesi..


Geri Dön