28 / 04 / 2024

Ekonomist Acemoğlu'ndan Türkiye'ye uyarı!

Ekonomist Acemoğlu'ndan Türkiye'ye uyarı!

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden ünlü ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik problemlerini eleştirerek, vasat büyümenin Türkiye için en büyük tehlike olduğunu belirtti. Acemoğlu, yapısal reformların önemine vurgu yaparken, rasyonel politikaların Türk ekonomisine katkı sağlaya



Başarılı ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomisiyle ilgili endişelerini dile getirdi. Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) öğretim üyesi olan Acemoğlu, Türkiye'nin karşı karşıya olduğu en büyük tehlikenin "vasat bir şekilde devam etmesi" olduğunu belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Acemoğlu, Türkiye'nin ekonomik problemlerinin oldukça yapısal olduğunu ve şu anda bu sorunlara etkili bir çözüm yaklaşımının bulunmadığını ifade etti.

Ekonomist Acemoğlu ndan Türkiye ye uyarı!

Acemoğlu, Türkiye'deki atamaların gerçekten ekonomik problemlere çözüm getirme amacı taşıyıp taşımadığı konusunda da endişelerini dile getirdi. Politik atamaların yapıldığı gibi, vitrin için yapılan atamaların da olduğuna dikkat çeken Acemoğlu, bu durumun ekspertiz artışına katkı sağlamaktan uzak olduğunu vurguladı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön