Sektörel

Ekonomist 'Altın, gümüş satıp ev alsam mı?' sorusunu yanıtladı! Altın, gümüş, konut üçgeninde şok gelişme! 

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın, gümüş, konut üçgeni ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve 'Altın, gümüş satıp ev alsam mı?' sorusunu yanıtladı. İşte ayrıntılar...

Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, kişisel Youtube kanalında altın, döviz, borsa ve konut piyasaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İslam Memiş, söylediklerinin yatırım tavsiyesi olmadığına dikkat çekerken, Borsada, döviz kurlarında, altın fiyatlarında, gümüş fiyatlarında bir kırılım olmadığını belirtti. 

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, söz konusu açıklamasında "Yatırımcılar da yönü merakla bekliyor. Mayıs ve haziran ayları için manipülasyon piyasası uyarısında bulunmuştum. Mayıs-haziran aylarında dinlenme moduna geçen bir piyasa bizleri bekliyor" ifadelerini kullandı ve Merkez Bankalarının kontrolünde olan bir süreç olduğuna vurgu yaptı. 

Borsa İstanbul ile ilgili 9800-10 bin 500 puanın geçerliliğini koruduğunu belirten İslam Memiş, gram altın ile ilgili de görüş bildirdi. 

Ekonomist İslam Memiş, ons altının 2 bin 354 dolarda olduğuna ve bu hafta 2280-2380 doların takip edileceğine dikkat çekerke, "Gram altın fikizi tarafta 2440-2460 TL  aralığında. Burada da bir yön belirsizliği bulunuyor. Düşük altın vermiyorlar. 2400-2500 TL aralığını bekleyeceğiz gram altında" diye konuştu. 

İslam Memiş, altında Mayıs-haziran ayında dalgalı bir seyir izleneceğinin altını çizdi ve "Piyasalarda heyecanlandıran haber akışı yok. Sadece iç piyasalarda ekonomi yönetimine odaklandık. Genele baktığımızda biz biraz daha dinlenen bir piyasa, baskılanan bir piyasa göreceğiz. Dedikodular da dolanıyor. Dolar 20 lira olacakmış, altın şöyle olacakmış... Bizim yıllık öngörümüzde bir değişiklik yok" ifadelerini kullandı. 

Memiş, dözvideki artış beklentisinde ve emtia yükselişi beklentisinde bozulma olmadığını dile getirdi. 

ALTIN, GÜMÜŞ SATARAK EV ALINIR MI? 

Altın ve gümüşte dinlenme süreci devam ederken, ev-araba alacak kişilerden de soruların geldiğine dikkat çeken İslam Memiş, "Elimdeki altının, gümüşü satsam ev alsam sorusuna kesinlikle 'evet' yanıtını veriyorum." dedi. 

"Gram altının yıl sonuna kadar 3000 bin lira, gümüşün gramının 32 liraya kadar yükseleceğini beklesem de emlak fiyatları da bir o kadar artar" ifadelerini kullanan Memiş, burada zaman kaybedilmemesi gerektiğine dikkat çekti. 

Toprak yatırımının da iyi bir yatırım aracı olduğunun altını çizen Memiş, "Doğru yerden alabiliyorsanız her zaman, uzun vadede en çok kazandıran servet aracıdır" diye konuştu. 

Tahliye taahhüdüne rağmen evine geçemeyen ev sahibi isyan etti! Ev aldıktan sonra kiracı olduk!

TOKİ'den İstanbul'a 572 konutluk yeni proje geliyor! 

Konut alımı karşılığı verilen vatandaşlık fahiş fiyatları tetikledi!