28 / 04 / 2024

Ekonomist Atilla Yeşilada Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! 

Ekonomist Atilla Yeşilada Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararı bugün saat 14:00'da açıklanacak. Bankanın faiz kararı ile ilgili ekonomist Atilla Yeşilada faiz beklentisini açıkladı. 



Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı bugün açıklanacak. Geçtiğimiz ay Merkez Bankası  politika faizini 500 baz puan artırarak,  yüzde 40'a yükseltti. Artış miktarı, piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti. Şimdi ise gözler bugün açıklanacak kararda. Merkez Bankası'nın faiz kararı merak edilirken Ekonomist Atilla Yeşilada faiz beklentisini sosyal medya hesabı X'ten açıkladı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Atilla Yesilada @AtillaYesilada1
TCMB'den beklenti 250 baz puan faiz artırımı yönünde. 500 yatırımcı hissiyatı üzerinde fevkalade olumlu etki yaratır. Enflasyon beklentilerini de aşağı yönlü baskılar.  Metinde parasal sıkılaştırmada sona yaklaşıldığı ifadesi yer almazsa da daha iyi olur.

Money Talks @borsaninizi adlı kullanıcı geçen yılki faiz kararını örnek vererek şu ifadeleri kullandı: ''

Gecen yıl ki faiz indirimlerinin nasıl bir hükmü yoktuysa,

45 uzerinde arttirinlarin hiçbir hükmü kalmayacak.

Sorun iktisadi değil siyasi artık anlasinlar, yeter.'' dedi.

 

Fatih Aysu @FatihAysu__ adlı takipçi ise faizlerle ilgili şu ifadeleri kullandı:
·Hocam canım hocam , faizi artırıyor lakin piyasalara bedavaya kredi pompalaniyor şu anda. Faizin en az 80-90 olmadığı bir yerde anlatılan hiç bir senaryo işlemeyecek'' dedi.

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fiyatları yükselişte! Gram altın, çeyrek altın bugün ne kadar oldu? 

Yabancı kurumlar Merkez Bankası faiz beklentisini açıkladı! Altın ve dolarda yön nasıl olur?

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön