28 / 04 / 2024

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu'ndan 2024 yılı için ons altın ve dolar beklentisi!

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu'ndan 2024 yılı için ons altın ve dolar beklentisi!

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu herkesin merakla araştırdığı, 2024 yılı için ons altın ve dolar tahminini açıkladı.



Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu, katıldığı Cumhuriyet TV programında, 2023 yılı enflasyon oranlarını değerlendirerek, 2024 yılına dair, enflasyon, altı ve dolar tahminlerini açıkladı. 

AĞIR İŞSİZLİK YAŞANACAK...

Hamza Yarımcıoğlu, yerel seçimlerden sonra ağır bir işsizliğin ve stagflasyonun yaşanabileceğini belirtti. Asgari ücretle ilgili de değerlendirme yapan Yardımcıoğlu, dar gelirliyi ilgilendiren gıda ve konutta fiyatlar üç katına çıktığını bu açıklanan rakamların hiçbir gerçekçiliğinin olmadığını belirtti.

Ekonomist Hamza Yardımcıoğlu ndan 2024 yılı için ons altın ve dolar beklentisi!

2024'TE ONS ALTIN VE DOLAR NE KADAR OLACAK?

2024 yılının Türkiye açısından zor geçeceğini ifade eden Yardımcıoğlu, önümüzdeki üç yılda ekonomide refah beklememek gerekiyor dedi.

2024'te ağır bir işsizliğin olacağını söyleyen Yardımcıoğlu, özellikle yerel seçimlerden sonra, faiz artışlarının devam edeceğini belirtti.

Kredi kartı ile taksitli alışverişler bile kaldırılabiliceğini belirten Yardımcıoğlu ''Enflasyonla mücadele edildiğini söyledikleri dönemde parasal genişlemeye hiç ara vermediler. Ekonomideki ani durma olayı kimseyi şaşırtmamalıdır" dedi.

Yardımcıoğlu öte yandan 2024 yılının ilk yarısında doların 44 lira, ons altının ise 2 bin 600 dolar olacağını açıkladı.


MEHMET ŞİMKEK'İ ELEŞTİRDİ!

Yardımcıoğlu, Şimşek'in ikinci konuta yüksek vergilendirme vaadine ilişkin bu yöntemin barınma krizini daha da derinleştirebileceğini söyledi.

 Bu vergilendirme sisteminin adil olmadığını söyleyen Yardımcıoğlu '' Sanki insanlar konut almasın diye ellerinden geleni yapıyorlar. İnsanlar konut almazsa konut üretimi düşer ve fiyatlar artar. Diğer taraftan nüfus artışı varken, arz talebi karşılamazsa fiyatlar fırlar. Bu şehirden köye tersine göçü tetikler." dedi.

Dolar yılın son işlem gününde rekor kırdı! Bugün dolar kaç TL oldu? 

Altın rekora doymuyor! Gram, çeyrek, yarım, tam, Ata altın ne kadar oldu? 29 Aralık 2023 altın fiyatları


 


Geri Dön