27 / 04 / 2024

Ekonomist Mert Başaran bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı!

Ekonomist Mert Başaran bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı!

Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı. İşte Mert Başaran'ın o paylaşımı ve paylaşıma gelen yorumlar...



Yatırımcıların gündeminden düşmeyen döviz kurundaki yükseliş giderek daha da hız kazanırken dolar/TL kuru tarihinde ilk defa 32 lira sınırını geçti. Euro/TL kuru da 35 liraya dayandı. Kapalıçarşı'da dolar alım satım makas farkının açıldığına değinilirken; konu ile ilgili açıklama yapan uzmanlar, söz konusu bu durumun birkaç gün içerisinde normalleşebileceğini kaydetti.

Dolar ve Euro'da sert rüzgarlar eserken resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/MertBasaran_inv üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Ekonomist Mert Başaran, bir ülke için yapılacak en kötü şeyi açıkladı.

Mert Başaran yaptığı paylaşımda bir ülke için yapılacak en kötü şey, enflasyon yüzde 70 olan yerde asgari ücret yüzde 50 artarken doları sabit tutmaya çalışmak olduğunu belirterek, "Şu an asgari ücret 550 dolar, 2,3 ay önce 410 dolardı! Üretim biter, fabrika kalmaz, tüketim cenneti oluruz!" ifadelerini kullandı.

Mert Başaran'ın paylaşımı şu şekilde:

Bir ülke için yapılacak en kötü şey, enflasyon yüzde 70 olan yerde asgari ücret yüzde 50 artarken doları sabit tutmaya çalışmaktır! 
Şu an asgari ücret 550 dolar, 2,3 ay önce 410 dolardı!
Üretim biter, fabrika kalmaz, tüketim cenneti oluruz!

Mert Başaran'ın paylaşımına gelen yorumlar şu şekilde...

Ev alma hayali kuranlara flaş uyarı: Deprem riski olmayan yerlerde ev fiyatları uçacak!

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

2024 Mart aile destek ödemelerini bekleyenler bu tarihe dikkat! Destek paraları ne zaman yatırılacak? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön