28 / 04 / 2024

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Merkez Bankası 250 puan artış yapar ve durursa ne olur?

Ekonomist Tunç Şatıroğlu: Merkez Bankası 250 puan artış yapar ve durursa ne olur?

TCMB faiz kararı yarın açıklanacak. Analistlerden beklentiler gelmeye devam ederken Ekonomist Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabı X'ten ''TCMB perşembe günü 250 puan artış yaptım ve durdum derse neler olur?'' sorusunu sordu. 



Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Uzmanlardan tahminler gelmeye devam ederken ekonomist Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabı X'ten yarınki karar ile ilgili kritik değerlendirmelerde bulundu. Şatıroğlu vatandaşlara şu soruyu sordu: ''TCMB perşembe günü 250 puan artış yaptım ve durdum derse neler olur?'' İşte gelen yorumlar...

Tunç Şatıroğlu @TuncSatiroglu
TCMB perşembe günü 250 puan artış yaptım ve durdum derse neler olur?
Ocak ayı hissedilmeyen enflasyon verisi yüksek gelir. 
TCMB bir aydan bir şey olmaz diyerek enflasyonun artışını seyreder.
Ancak ölçüm nedeniyle enflasyonun bir kısım etkisi şubat ayına kayar ve hissedilmeyen enflasyon şubat ayında da yüksek çıkar.
TCMB iki aydan bir şey olmaz diyerek enflasyonun artışını seyreder.
Böylelikle enflasyon artarken "faiz enflasyonun üzerinde oluşmaya devam edecek" denildiği Kavcıoğlu'nun ilk aylarındaki döneme geri dönülmüş olur.
Yani kişiler değişmiş ama zihniyet değişmemiş olur.

1 Filmci @BirFilmci: ''Durumun en vahim yanı faiz arttırmak dışında alternatiflerinin olmadığı kanısı, kilo almak gibi faiz arttırmak 5 5 artar ama 1 1 bile zor düşer maalesef. Geleceğe dair beklentiler oluşturacak güven vermesi ve ona göre açıklama yapması lazım. Dene gör dene gör nereye kadar.''

Ss @Ss35454843: ''Beklenti de böyle degilmi zaten supriz yaparlar mı dersiniz.''

Orkun COŞAR @platoon7808 :''Kişi değistimi ki zaten, yok..''

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı: Piyasanın yıl sonu dolar beklentisi 40 TL oldu!

Merkez Bankası'nın sosyal tesisi Hafize Gaye Erkan'ın ailesine mi tahsis edildi?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön