29 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nın sosyal tesisi Hafize Gaye Erkan'ın ailesine mi tahsis edildi?

Merkez Bankası'nın sosyal tesisi Hafize Gaye Erkan'ın ailesine mi tahsis edildi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ailesini Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığı öne sürülerek aileye tahsis edileceği iddia edildi. İşte detaylar...



Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan  Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'ni ailesi için tahsis ettiği iddia ediliyor. Yeni iddialara göre Erkan Ailesi, TCMB Sosyal Tesisi ve  İzmir  kampını özel olarak kullanmakta. Yine iddiaya göre anne Gamze Erkan da çalışanlara talimat verdiği söylentiler arasında yer alıyor.

SOSYAL TESİS AİLESİNE TAHSİS EDİLDİ İDDİASI!

DW Türkçe'den Pelin Ünker'e konuşan bir banka yetkilisi konuyla ilgili detayları anlattı. Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığını, burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edildiğini açıkladı.

Tesisin pandemi döneminde  kapsamlı bir tadilattan geçirilip yenilendiği ve banka çalışanları ile emeklilerine hizmet verdiğine dair bilgiker veren banka yetkilisi, "Buranın kapatılmasının asıl sebebi burada görev yapan aşçı ve garsonların tamamen Başkan ve ailesi emrine tahsis edilmesidir" dedi.

 Merkez Bankası nın sosyal tesisi Hafize Gaye Erkan ın ailesine mi tahsis edildi?

AİLEYE SOSYAL TESİS AÇILDI

TCMB yetkilisinin iddiasına göre Başkan Erkan ve ailesi ayrıca 2023 yılında deprem nedeniyle personele kapatılmış olan İzmir Özdere'deki kampı da kendilerine özel olarak kullanıyor.

Yetkili, burada görev yapan aşçı ve garsonlardan bazılarını da zorla İstanbul ve Ankara'da görevlendirdiklerini öne sürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yetkilisinin aktardığı iddialara göre Merkez Bankası Başkanı'nın sadece babası değil annesi Gamze Erkan da çocukla ilgilenme amacıyla genellikle bankada bulunuyor ve yetkisi olmadığı halde banka çalışanlarına talimat verdiğini aktardı.

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

Merkez Bankası başkanı neden annesinin evinde yaşıyor? Özgür Demirtaş, anlamadım dedi! Vatandaş cevap verdi!

Geri Dön