27 / 04 / 2024

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan'ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

İstanbul'da konut kiralarının çok pahalı olmasından yakınıp, annesinde kaldığını açıklayan TCMB Başkan Gaye Erkan için kiralanan ev için, aidat ile beraber 49 bin TL ödeme yapılıyor. İşte ayrıntılar...



TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Türkiye'deki barınma krizi gündemden düşmezken, geçtiğimiz günlerde yaptığı “İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” açıklaması sosyal medyada gündem olmuştu.  

TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın şimdi oturduğu ev için aidatla beraber yaklaşık 49 bin TL ödendiği gündeme geldi. 

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

Sözcü Gazetesi'nden Yavuz Alatan'ın haberine göre; Merkez Bankası Başkanı Erkan, Ankara’da Beysu Konakları isimli sitede yaşıyor. Erkan için kiralanan ve brüt 270 metrekare alana sahip olan konut için Merkez Bankası tarafından aylık 35 bin TL kira ödeniyor. 

KDV ve 7 bin TL'lik aidat ödemesi ile beraber aylık ödeme toplam 49 bin TL'ye ulaşıyor. 

Erkan, bankanın 'Başkanlık Lojmanı' olmasına rağmen; küçük çocuğu sebebiyle burayı uygun bulmayınca Beysu Konakları’ndan ev kiralandı. 

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

Beysu Konakları Ankara’nın lüks semtlerinden Beysukent Pınar Caddesi üzerinde yer alıyor. Hafize Gaye Erkan için ev  kiralanan sitede, fitness salonu, sauna, buhar odası, kafeterya, yüzme havuzu ile 1.500 metrekarelik kapalı spor salonu gibi alanlar bulunuyor. 

Toplam 359 konut yer alan sitede, 8 bin 500 metrekarelik yapay gölet, 4 bin ağaçtan oluşan orman alanı, bisiklet ve yürüyüş yolları, tenis kortu ile basketbol sahası da mevcut. 

Sitede çok katlı bloklar ile villalar bulunuyor. Çok katlı bloklarda evler 27-30 milyon TL'ye, villalar 55-60 milyon TL'ye satılıyor. 

Merkez Bankası, Hafize Gaye Erkan ın evi için 35 bin TL kira ödüyor iddiası!

MERKEZ BANKASI BAŞKANI ERKAN NE DEMİŞTİ?

Hürriyet Gazetesi'nden Ahmet Hakan'a konuşan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan kira artışlarına ilişkin açıklamasında,  İstanbul'da ev bulamadıkları için annesinin evine yerleştiklerini söylemişti.

Erkan şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Ayrıca kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli. Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz."

Ev almak isteyenlere uzmanlardan çağrı: Krizi fırsata çevirin!

Esenyurt konut mağdurları Meclis'te! Milletvekilinden kamu kuruluşlarına çağrı! 

Türkiye'de bir kişinin kaç evi var?


 


Geri Dön