30 / 04 / 2024

Ekonomistlerden dikkat çeken yorumlar! '200'e vuracak'

Ekonomistlerden dikkat çeken yorumlar! '200'e vuracak'

Enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan ekonomistler karamsar bir tablo çizdi. Seçim ekonomisine girilmesiyle ÜFE'nin yüzde 200'e yükselebileceği kaydedilirken gelecek yıl enflasyonun çok daha can yakıcı olabileceği ileri sürüldü. İşte dikkat çeken yorumlar...



Ekonomist Oğuz Demir, Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, ekonomist Atilla Yeşilada, iktisatçı Mustafa Sönmez ve ekonomist Evren Devrim Zelyut, TÜİK'in açıkladığı üretici enflasyon (ÜFE) rakamlarına ilişkin sosyal medya hesaplarında paylaştıkları yorumlarda enflasyonun kalıcı olarak düşürülmesinin mümkün olmadığına işaret etti.

"Üretici ya da sanayici fiyatları gümbür gümbür" diyen Ekonomist Mustafa Sönmez, Ekim ayında ÜFE'de yüzde 7,8 olan artışın yıllık bazda yüzde 158’e yaklaştığına dikkat çekti. Sönmez, "Gecikmeli de olsa TÜFE’ye geçecektir" dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön