02 / 05 / 2024

Ekrem İmamoğlu: Hedefimiz 50 bin konutun dönüşümünü yapmak!

Ekrem İmamoğlu: Hedefimiz 50 bin konutun dönüşümünü yapmak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dayanıklı İstanbul Vizyon 2050" planını açıkladı ve ilk etapta 22 bin olamk üzere, hedeflerinin 50 bin konutu dönüştürmek olduğunu söyledi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Dayanıklı İstanbul" projesinin tanıtım toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bilim insanları, sivil toplum örgütleri ve uzmanlarla "Dayanıklı İstanbul Vizyon 2050" planını hazırladıklarına dikkat çeken Ekrem İmamoğlu, mega kent İstanbul'u geleceğe taşıyacağını belirttiği projenin 10 ayrı temada olduğunu söyledi. 

BirGün Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu açıklamasında göreve geldikleri dönemi hatırlattı ve "İBB kentsel dönüşümden resmen çekilmiş, sorumluluk bakanlık ve ilçe belediyelerine verilmişti. Deprem toplanma alanlarını imara açtılar. Belediyenin elinde rezerv alan şeklinde kullanılabilecek alanları özelleştirdiler, KİPTAŞ eliyle rezidans ve lüks konutlar ürettiler" ifadelerini kullandı. 

Ekrem İmamoğlu, bugün yaşanan yüksek kira bedeli sorununun kaynağının da bunlar olduğunun altını çizdi. 

Ekrem İmamoğlu: Hedefimiz 50 bin konutun dönüşümünü yapmak!

İBB Başkanı İmamoğlu'nun proje çerçevesinde açıkladığı maddeler şu şekilde: 

1. 2024-2029 arasında ilk etapta 22 bin konutu dönüştürmek için açıkçası gaza basacağız. Hedefimiz 50 bin konutu dönüştürmek.

2. Kentsel dönüşümde en çok mağduriyet yaşayan kesimin emeklilerimiz olduğunu tespit ettik. Kentsel dönüşümde riskli yapılarda bakanlığın verdiği 5.500 TL kira yardımına ek olarak 7.000 TL kira desteği vereceğiz. Riskli yapıda oturan kişi dar gelirli emekliye ise bakanlığın kira yardımının üzerine 9.000 TL ek kira desteği vereceğiz.

3. Raylı sistem hatlarımızı depreme dayanıklı olarak inşa ediyoruz. 

4. Güvenli yeşil alanlar projesini de hayata geçiriyor olacağız. Erken uyarı ve acil durum projesini hayata geçireceğiz.

5. Her yıl 250 bin İstanbulluya afet farkındalık eğitimi vereceğiz.

6. Acil durum kurtarma gemisi inşa edeceğiz.

7. 250 riskli sanat ve 32 deniz yapısını güçlendireceğiz.

Ekrem İmamoğlu: Hedefimiz 50 bin konutun dönüşümünü yapmak!

Ekrem İmamoğlu, söz konusu açıklamasında "TOKİ 2002’den bu yana İstanbul’da toplam konut projesi 98 bin 246 adet. Bunun da yalnızca yüzde 60’ı tamamlandı. 21 yılda Emlak Konut ise son 21 senede resmi rakamlara göre 80 bin civarında konut üretmiş. Ama bu 80 bin konutun, 69 bini lüks konut İstanbul’dan" diye konuştu ve plansız, programsız adeta yağmacı zihniyetle İstanbul diye bir kentin kalmayacağını vurguladı. 

Kentsel dönüşüm projelerini bizle yapmak isteyen vatandaşlarımıza kamu bankalarından bir kuruş kredi sunulmamasına karşın yollarına devam ettiklerini aktaran İmamoğlu, açıklamasını "Kentsel dönüşümde vatandaşımızla yüzde 100 uzlaştık. Kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde, toplam 5 bin 925 konutu sahiplerine teslim ettik. Kalıcı bir çözüm için iş birliğine ihtiyacımız bulunuyor" diyerek tamamladı. 

Dolar yükselmeye devam edecek mi? Bugün dolar ne kadar oldu? 7 Şubat 2024 dolar kaç TL?

İngiltere konut fiyatlarında son bir senede en büyük artış yaşandı!

TOKİ'den 'Osmaniye'deki konutların açık artırma ile satıldığı' iddiaları için açıklama geldi!

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü arttırdı!


Geri Dön