27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'dan Kanal İstanbul vurgusu: İstanbul'un mahvedilmesine hiç kimse izin vermeyecek!

Ekrem İmamoğlu'dan Kanal İstanbul vurgusu: İstanbul'un mahvedilmesine hiç kimse izin vermeyecek!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Visit İstanbul” web portalının tanıtım toplantısında İstanbul ile ilgili konuştu. İmamoğlu, Kanal İstanbul'a da değindi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o konuşması...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), turizmde yeni nesil iletişim stratejileri çerçevesinde “Visit İstanbul” web portalını uygulamaya aldı. Visit İstanbul ile beraber, “İstanbul Creators Club Platformu” ve dünyanın ilk yapay zeka rehberi uygulamasının tanıtımı da İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımıyla Beşiktaş’ta bir otelde yapıldı. 

Ekrem İmamoğlu, tanıtım toplantısında yaptığı açıklamasında "Visit İstanbul, İstanbul’un dünyaya açılan kapısıdır. Bu platform ile beraber, tarihin bu büyüleyici kentinin turizm ekosistemini sürdürülebilir, nitelikli ve ortak akılla inşa etmenin heyecanını paylaşıyor, bütün sektör paydaşlarımızla İstanbul’un hikâyesini en yaratıcı ve özgün biçimde anlatmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu dan Kanal İstanbul vurgusu: İstanbul un mahvedilmesine hiç kimse izin vermeyecek!

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul'un her ilçesi bile, dünyaya iz bırakacak seviyede niteliğe ve kimliğe sahip" dedi ve her zaman merkezden, yani Ankara'dan İstanbul turizmine şekil verecek kararların alınmasının ya da bu yönde adımların atılmasının yerine, İstanbul'da daha özgün bir yapının kurulması, İstanbul'da daha güçlü bir kimliğin ortaya konulması, daha yerelden, valiliğinden ve bütün kurumlarından İBB'ye, yerel yönetimlerinden, yani 39 ilçesinden sivil toplum kuruluşlarına, meslek örgütlerine varıncaya kadar muazzam bir iş birliğinin dünyada benzeri olmayan, inanın en özel başarılara imza atacak bir seviyeye taşınacağını bildiğini söyledi. 

Açıklamasında "Gerçekten dünyada eşi benzeri bulunmayan, hiçbir zaman tüketilmeyecek de bir kaynak olduğunu bildiğim; yani doğaya zarar vermeyen, bir fosil yakıt gibi olmayan, petrol gibi olmayan ve karşılığının bedeli yüzyıllar, binlerce yıl geçse bile ödenemeyecek bir zenginliğe sahip olan, tarihi ve kültürüyle, medeniyetiyle, insanıyla ve tarifi çok zor olan İstanbul gibi bir nimete sahibiz" ifadelerine yer veren Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'u da işaret etti. 

Ekrem İmamoğlu dan Kanal İstanbul vurgusu: İstanbul un mahvedilmesine hiç kimse izin vermeyecek!

KANAL İSTANBUL TEPKİSİ 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamasında "Bazen çölün ortasında insanlar bir hayal kurabilir ve gözünde canlandırdığı bir şehrin betonlarla, kanallarla var olmasını sağlayabilirler" diye konuştu. 

Bunun da bir başarı olduğunu aktaran İmamoğlu, "Ancak İstanbul öyle bir şehir ki, binlerce yıldır insanların taş üstüne taş koyarak, kendi kültürlerini birbirine karma hale getirerek bize öyle bir medeniyet bırakmışlar ki…" dedi ve burada öyle kişisel beton hayalleriyle, kanal hayalleriyle İstanbul'un mahvedilmesine hiç kimsenin izin vermediğine ve vermeyeceğine dikkat çekti. 

İmamoğlu, açıklamasını "Bizim en derin aklımız, İstanbul'da bulunan 16 milyon kıymetli İstanbulluların aklıdır" diyerek tamamladı. 

1942'de Vaniköy'de 17 bin liraya satılık yalı!

Ziraat Bankası konut kredisi faizlerinde son dakika! 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar? 

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!


Geri Dön