Kent Haberleri

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Kurum görüşmesi açıklaması: Kentsel dönüşümle ilgili müşterek atacağımız adımları konuştuk!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşmenin oldukça verimli geçtiğini söyledi ve hangi konulara yer verildiğini de aktardı. İşte İmamoğlu'nun o açıklaması...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin toplam 40 bin ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için kırtasiye desteği sağlaması sebebiyle  Bayrampaşa Mustafa Itri İlkokulu ve Ortaokulu'nda tören gerçekleştirildi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, söz konusu törende önemli açıklamalarda bulundu. 

İBB Başkanı İmamoğlu, eğitim için kendilerine düşeni yapmak zorunda olduklarına dikkat çekti. 

İmamoğlu, burada yaptığı açıklamasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un kendisini bakanlıkta kabul etmesi ile ilgili de konuştu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir basın mensubunun; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile yaptığı görüşme ile ilgili yönelttiği soruyu yanıtladı. 

Kurumların birbirleriyle şeffaf bir şekilde görüşmelerinin ülkede hizmetlerin aksamaması anlamı taşıyacağının altını çizen Ekrem İmamoğlu, milletin en iyi hizmeti alması için aynı masada çözüm üretme konusunda kararlı olduklarına dikkat çekti. İmamoğlu, mega kent İstanbul'un çözüme kavuşmayan ve masada duran konuları olduğunu işaret etti. 

Bakan Kurum ile ilgili görüşmesine ilişkin "Kendileri çok pozitif bir yaklaşımda bulundular. Dün tekrar her şeyi sayfa sayfa kendilerine açtık. İçinde muhtelif konular var. Kentsel dönüşümle ilgili müşterek atacağımız adımlar, ortak izinlerle hızlı yürüyeceğini bildiğimiz alanlar… Yine özellikle bu 'Özerk Çevre Kararnamesi'yle beraber, ÖÇK şeklinde bilinen Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle beraber bazı kısıtlarımızın oluştuğu alan.." ifadelerini kullanan İmamoğlu, işbirliğini hızlandırma konusunda atacakları adımlar, itfaiye, zabıta gibi önemli personel alımları ile ilgili konularda çok verimli 1,5 saate yakın sohbetleri olduğunu belirtti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, görüşmelerinde Bakan Kurum'un bazı konuları tek tek aktardığının altını çizdi ve "Bu anlayışlı ve pozitif tutumundan dolayı Sayın Kurum'a teşekkür ederim" dedi. 

Ekrem İmamoğlu, açık kapı diplomasisinin şart olduğuna, kendilerinin milleti temsil ettiğine ve tüm makamların millete ait olduğuna dikkat çekti. Ziyaretten memnun olduğunu aktaran İmamoğly, Kurum ile arasında yeniden bir ziyaret olasılığının da olabileceğini, Çevre Şehircilik Bakanlığıyla da başka bakanlıklarla da da pek çok konuları olduğunu söyledi. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, törende Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu ile okul binasında öğretmenlerle ve öğrencilerle de bir araya geldi. 

Kentsel dönüşüm mü, kentsel onarım mı daha mantıklı? İşte maliyet hesabı... 

'Konuttan, borsaya tüm yatırımcılar zararda' diyen uzman isimden çarpıcı açıklama! İnanılmaz bir dönemden geçiyoruz...

Altın tahminleri tutan İslam Memiş'ten Eylül açıklaması geldi!