29 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe tepkisi: Bu nasıl kentsel dönüşüm? Herkes mağdur!

Ekrem İmamoğlu'ndan Fikirtepe tepkisi: Bu nasıl kentsel dönüşüm? Herkes mağdur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'de bir açılışa katıldı ve bölgenin dönüşümü ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Anadolu yakasının trafiğinin rahatlamasını sağlayacak, ‘D-100 Karayolu Uzunçayır Kavşağı'nın açılışında önemli açıklamalar yaptı. 

Ekrem İmamoğlu, açtıkları kavşağın, pek çok farklı noktadan kaynaklanan sıkışıklıkları rahatlatacağına dikkat çekti ve bunlardan birinin de Fikirtepe olacağının altını çizdi. 

İmamoğlu, Fikirtepe’yi, ‘kentsel dönüşüm kavramını lekeleyen, yarı yolda bırakan, sıkıntıya sokan bir kavram’  şeklinde nitelendirdi. 

Ekrem İmamoğlu ndan Fikirtepe tepkisi: Bu nasıl kentsel dönüşüm? Herkes mağdur!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fikirtepe'yi işaret ederek "Bu nasıl kentsel dönüşüm? Devletimizin kasasını mağdur etti. Şehircilik Bakanlığı’nı mağdur etti. Büyükşehir Belediyesi’ni mağdur etti. Çünkü biz, bu kavşağa, Büyükşehir Belediyesi olarak, 3,5 milyar TL'den fazla bir bütçe harcadık" diye konuştu. 

Fikirtepe'de konut alan bir kısım insannın mağdur olduğunu, "Ve en çok da Fikirtepeli hemşehrilerimizi mağdur etti. Bir süre sonra zenginleşme hayaline dönüşen kentsel dönüşüm hayali, onların hayal kırıklığına ve kabus haline geldi" ifadelerini kullandı. 

Anadolu yakasının trafiğini rahatlatacak, “D-100 Karayolu Uzunçayır Kavşağı”nın açılışına CHP Genel Başkan Yardımcıları Volkan Demir, Suat Özçağdaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı Sinem Dedetaş ve CHP Kadıköy Belediye Başkan adayı Mesut Kösedağ’ın katıldı.

Ekrem İmamoğlu ndan Fikirtepe tepkisi: Bu nasıl kentsel dönüşüm? Herkes mağdur!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin açıklamasında "Fikirtepe, İstanbul'umuz için, ismine kentsel dönüşüm dediğimiz önemli bir kavramı lekeleyen, yarı yolda bırakan, sıkıntıya sokan bir durumdur. Kentsel dönüşüm kavramını aşağıya indiren ve kişilerin zihninde, bir karabasan gibi, kabus gibi bir pozisyona sokan, aslında Fikirtepe kaynaklıdır" ifadelerini kullandı ve buna benzer mega kentin 6-7 noktasında daha yapılan kötü uygulamalar olduğunu aktardı. 

"Şu anda ben, tam bu şekilde güneydoğuya doğru bakıyorum ve baktığımda karşımda gerçekten ürkütücü bir beton duvar görüyorum. Bu beton duvar, tabii ki neredeyse 150 bin seviyesinde insanın meskeni haline gelecek. Arka planda daha henüz bitirilmemiş, yapımı süren, hatta temel seviye olan, aynen bu kuleler büyüklüğünde kuleler bulunacak" diye konuşan Ekrem İmamoğlu, bunlarının varlığının İstanbul adına doğru olup olmadığını sordu. 

İmamoğlu, söz konusu açıklamasınd "Ne yaptık biz? Nasıl bu duruma gelindi? Büyükşehir Belediyesi; 2005, 2006, 2007, özellikle o senelerde. Daha sonra Şehircilik Bakanlığı, TOKİ… ve uzun seneler devam eden buradaki kaotik durum, ‘Şu anda belki de en fazla şunu mağdur etti’ diyemiyoruz" şeklinde konuştu. 

Fikirtepe'de, konut almak isteyenlerin iflas eden firmalar sebebiyle mağdur olduğuna dikkat çeken İBB başkanı İmamoğlu, açılışını yaptıkları kavşakla ilgili de "Bu kavşağın evet elbette bir gerekliliği vardı ama bu ebatta olmayabilirdi. Bu ebatta olması ve burada taşınacak nüfus yükünün, bunu süreçle beraber rahatlaması adına bu yatırımın yapılması gerekiyordu. Sadece bu yatırımla değil, şu anda o bölgede altyapı, yol yatırımı, -Kadıköy Belediye Başkanımız burada- Kadıköy Belediyesi'nin yaptığı yatırımlar, bizim yaptığımız yatırımlar, İSKİ’nin yaptığı yatırımlar, yapacağımız yatırımlar; velhasıl aslında böylesi bir durum bizi hiç mutlu etmemiştir" diye konuştu. 

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

Faizsiz kredi kampanyası nedir? 5 bankanın açıkladığı detaylar belli oldu!

Kiler GYO Halkalı projesi resmen başlıyor! ÖİB arazisine 223 konutluk yeni proje geliyor!


Geri Dön