Ulaşım

Ekrem İmamoğlu'ndan HIZRAY açıklaması: İstanbul'un mega işi HIZRAY’ın büyük bir kısmının istasyonu hazır!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı ve HIZRAY ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte İstanbulluları ilgilendiren o önemli projelerdeki son durum... 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu rehberliğinde, imalatları yüzde 85 oranında bitirilen 3 ilçeden geçecek, yaklaşık 2 milyonluk bir nüfusa hizmet sunacak, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın Ataşehir şantiyesinde incelemeler yaptı. 

Özel, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın  tartışmalı Finans Merkezi’ne de hizmet vereceğine dikkat çekti ve bu kadar hızlı ilerlemesinin muhteşem olduğunu belirtti. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da incelemeler yaptıkları hattın 2017’de ihalesinin yapıldığını hatırlattı. Ekrem İmamoğlu, "Tabii Finans Merkezi açısından oldukça önemli bir hat. Şu anda Finans Merkezi yavaş yavaş yerleşiyor. Bu nedenle bir nevi eş zamanlı bitirmiş olduk. Hatırlarsanız Finans Merkezi, aslında 3-4 yıl önce tamamlanacaktı.

Eğer tamamlanmış olsaydı bu metro yoktu. Biraz onun da gecikmesi, bunu biz aldıktan sonra toparlamamız, şimdi böyle eş güdümlü, eş zamanlı bir arada hizmete sunulmuş olacak. Bu, kuzey-güney ekseninde, Anadolu yakası için çok değerli hem Ümraniye hem Ataşehir hem Kadıköy'ü birbirine bağlayan çok değerli bir hat olacak. İnşallah önümüzdeki yıl hep beraber açılışını yapacağız" açıklamasında buludu. 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaptığı açıklamasında İstanbul’u doğu-batı ekseninde, iki kıta üzerinden birbirine bağlayacak HIZRAY projesine de dikkat çekti. 

"HIZRAY’ı arkadaşlarımız öyle bir çalıştı ki, büyük bir bölümünün istasyonu hazır durumda" diyen İmamoğlu, istasyonlar birbiriyle yan yana geleceğine vurgu yaptı. 

"Finans Merkezi’nde veya işte 4. Levent'te olan istasyonları da değerlendirebildiği için… Tabii her istasyonda ciddi bir maliyet var. Yalnızca tünelle bağlanacak. Aynı zamanda bir entegrasyon da sunuyor olacak" açıklamasında bulunan İmamoğlu, dünyada eşi benzeri olmayan bir proje olacağının altını çizdi. 

Ekrem İmamoğl, konu ile ilgili açıklamasını "Daha da geliştiriyor arkadaşlar. Yani gerçekten İstanbul'un mega işi. Doğudan batıya, böyle inşallah birbirini bağlayan, ulaşımı en entegre hale getirecek iş o olacak" diyerek tamamladı. 

İYİ Parti'den yabancılara verilen vatandaşlıklar için yeni adım! Bu şekilde iptal edilecek!

On binlerce EYT'liye kötü haber! SSK'dan emekli olma hakkınızı kaybedebilirsiniz!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği: En büyük mağduriyet, bir ailenin tapulu evi yıkılınca yaşanır!

Hafta sonu Kapalıçarşı altın fiyatları: Gram, çeyrek, yarım, Ata, gremse altın fiyatları ne kadar?