28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı açıklaması!

Ekrem İmamoğlu'ndan Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İkitelli-Ataköy Metro hattının tünel kazısının tamamanlama ve Haramidere Atıksu Kollektörü temel atma törenlerine katılım gösterdi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre Ekrem İmamoğlu, Mahmutbey-Esenyurt Metro Hattı ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı.


“İHALESİ VAR PROJESİ YOK”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu metro hattı ile ilgili şunları söyledi:

-İhale var ama proje yok. Sıralama nasıl olur? Proje çıkarılır, finansman modeli hazırlanır, ondan sonra ihaleye çıkılır ve bir işe başlanılır ve bitirilir. Burada tamamen tersi bir durum söz konusu.

-Bu bölgeye bu kadar nüfusu yığarken, yaklaşık 17 senedir rafta duran İncirli-Beylikdüzü Metro Hattı'nı başlatmamışsınız.

-Ama siz bu hatların geçeceği yere Kanal İstanbul yapacaksınız, üstüne de dokuz tane İstanbul Boğaziçi Köprüsü kadar köprü yapacaksınız. Buna ne derler? Akıl tutulması derler, travma derler, bir şehre ihanet derler. O bakımdan biz bu eksiklikleri kararlılıkla gideriyoruz, gidereceğiz.

 

Mahmutbey-Bahçeşehir-Esenyurt Metro Hattı nereden geçecek?


Geri Dön