28 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Beyoğlu’nda önemli açıklamalar yaptı. Kentsel dönüşüm kapsamında belirlenen 69 riskli alan bulunduğunu dile getiren İmamoğlu, Murat Kurum’a da ‘depreme hazırlık’ mesajı verdi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, temeli 2015 yılının Mayıs atılan, fakat 2018 yılında durdurulan ‘Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi’ projesini resmen hizmete açtı. Söz konusu açılışta önemli açıklamalar yapan Ekrem İmamoğlu, depreme hazırlık sürecinin şeffaf şekilde yürütülmesi gerektiğini dile getirerek “Seçimden önce verilen bir kısım içi boş vaatlerle bu süreci karşılamamız asla mümkün değildir” diye konuştu.

Açıklamasında “Hangi hizmet alanına bakarsanız bakın, aslında iş üretme becerisi konusunda ve başarısı konusunda, bu 4,5 sene çok konuşulacak ve çok özel bir yere konulacak” diyen Ekrem İmamoğlu, açıklamalarına şu şekilde sürdürdü:

 “‘İnsana saygı, şehre özen’ diye bir sloganla 2019 yılında yola çıkmıştık. İşte tam da o saygıyı ve özeni, yapmış olduğumuz her işte görürsünüz. Düzenlediğimiz meydanlarda görürsünüz. İBB tarihinde ilk defa açılan kreşlerde görürsünüz. Rekor sayıda restore edip, tarihten bugüne gelen eserleri kentimize kazandırmadaki yoğun çabalarımızda görürsünüz. Kentsel dönüşüm süreçlerinde vatandaşla kurduğumuz ilişkideki kalitede ve özende görürsünüz.”

 Ekrem İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a ‘depreme hazırlık’ mesajı: İçi boş vaatlerle olmaz!

“BOŞ VAATLERLE BU SÜRECİ KARŞILAMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL”

Mega kent İstanbul’un depreme hazırlanmasının boş vaatlerle olamayacağını dile getiren Ekrem İmamoğlu, katılımcı ve şeffaf bir süreç yönetilmesi gerektiğini dile getirerek şöyle konuştu: “Bu manada göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, bütün bu dayanışmacı ve şeffaflık süreciyle yönetilecek bir konseyin, bir kurulun oluşma kararlılığını her zaman dile getirdik, getirmeye de devam edeceğim. inşallah depremin gecikmesi, bizlerin bu iş birliği ortamını sağlamasıyla, göreceksiniz mega kent İstanbul çok hızlı bir biçimde, bugüne kadar yapılanlarla 70-80 senede dönüşecek bir şehrin dönüşme hızını, 15-20 seneye kadar düşürebilecek bir sürece evrilebiliriz. Seçimlerden önce verilen bir kısım içi boş vaatlerle bu süreci karşılamamız asla mümkün değildir. Hele hele bugün yaşanan bu ekonomik kriz, yüksek enflasyon, maliyetlerin çok yukarılara gitmesi, fakat gelirlerin onun çok alt seviyesinde kalması da kentsel dönüşümün önündeki en önemli sorunlardan bir tanesidir.”

Yaptığı açıklamada İstanbul’da, kentsel dönüşüm kapsamında belirlenmiş olan toplamda 69 riskli alan bulunduğu belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şunları dile getirdi: “Bunun yalnızca iki tanesi teknik olarak riskli alan. Geri kalan 67 riskli alan, aslında oradaki rantın veya bir kısım dönüşümle ilgili kolaylıkların olduğu bölgeler. Yani gerçek anlamda riskli alanların dışında kalan yerleri de ‘riskli alan’ şeklinde tariflediğiniz halde; o doğru bir iş olmaz. Bu manada bizim, bunun tam tersi bir duruşu, tam farklı yönde bir bakışı temsil ettiğimizi, hepinizin huzurunda söylemek isterim. Bizim işimiz yalnızca bir siyasi aklı değil, bir dayanışmacı aklı, bir kent uzlaşısı aklını temsil ediyor.”

 

İstanbul'un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart'ta açılıyor!

1952 yılında arsa kavgası 2 cana mal olmuş! Baba ve oğul arsa kurbanı oldu! 

İstanbul'daki yapı stokunun yüzde 70'i depreme dayanıksız!


Geri Dön