Kira

Eksik kira ödeyen kiracıların başı dertte! İlk duruşmada tahliye edileceksiniz!

Kira bedelleri kiracılar tarafından her ay düzenli olarak yapılması gerekiyor. Peki kiracılar kiralarını eksik öderse ne olur?  Ev sahipleri biriken kira borçları karşısına ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Kiracılar, kira bedellerini her ay düzenli olarak yapması gerekiyor. Bazı kiracılar, kira bedellerini geciktirebiliyor veya eksik ödeme yapabiliyor. Fakat bu durum, ev sahiplerini zor duruma sokuyor. Ev sahipleri, eksik kira bedelleri karşısında ne yapmalı? 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabından kira borcu olan kiracılarla ilgili yaptırım hakkında bilgi verdi. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, eksik kira bedeli için ödeme emri gönderdiğiniz halde itiraz edilmemesi halinde ve ödeme yapılmadıysa kiracıları nelerin beklediğini açıkladı.

İşte Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım ve gelen yorumlar... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

EKSİK KİRA BEDELİ İÇİN ÖDEME EMRİ GÖNDERDİNİZ; İTİRAZ EDİLMEDİ VE ÖDEME YAPILMADI

İtiraz Etmemenin Sonuçları:

Madde 269/a – (Ek: 18/2/1965-538/110 md.; Değişik: 17/7/2003-4949/65 md.) Borçlu itiraz etmez, ihtar müddeti içinde kira borcunu da ödemezse ihtar müddetinin bitim tarihini takip eden altı ay içinde alacaklının talebi üzerine icra mahkemesince tahliyeye karar verilir.

Dosyanın kesinleşmesi akabinde; borçlu tarafından, icra dosyasına itiraz edilmemiş ve dosya kesinleşmiş olup; Türk Borçlar Kanunu Madde 315 gereği 30 günlük ihtar müddetinde de icra dosya borcuna istinaden hiçbir ödeme yapılmamıştır. Bu sebeple ilk duruşmada tahliye kararı alınır.

Ev kiraları için yeni öneriler: Lojman sistemine dönülmeli, rayiç bedeller belirlenmeli, artışlar 2 yıl sınırlanmalı!

Sahte kira sözleşmeleri sona eriyor! Kiralar kayıt altına alınacak!