27 / 04 / 2024

Ekşioğlu Birlik Sitesi'nde 190 bin TL'ye! İcradan!

Ekşioğlu Birlik Sitesi'nde 190 bin TL'ye! İcradan!

Ümraniye 1. İcra Müdürlüğü tarafından, İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Aşşağı Dudullu Cemil Meriç Mahallesi, Alemdağ Caddesi, Bestekar Sokak, 9 pafta, 6609 parselde yer alan Ekşioğlu Birlik Sitesi içerisinde E Blok B giriş 4. kat 15 nolu konutu satışa sunu



Ümraniye 1. İcra Müdürlüğü tarafından verilen ilan şu şekilde;

ÜMRANİYE 1 .İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN GAYRİMENKUL SATIŞ İLANI

Dosya no; 2010/5178 E.

Borçluya ait ve bir borçtan dolayı hacizli bulunan ve aşağıda tapu kaydı, kıymeti, satış gün ve saati ve önemli özelikleri ile satış şartlan belirtilen Ümraniye ilçesi, Aşşagı Dudullu (Cemil Meriç Mah) 9 Pafta, 6'609 parsel, sayılı 5.869,15 m2 miktarlı kat mülkiyetli blok apartmanlardan E blok B giriş 4. Katta 11/1600 arsa paylı (15) no'lu dairenin açık artırma ile satılarak paraya çevrilecektir.

1-İ.İ.K. 127.Md. GÖRE SATIŞ İLANININ TEBLİĞİ: Adresleri tapuda kayıtlı olmayan alakadarlara, gönderilen tebligatların tebliğ imkansızlığı halinde

işbu satış ilanı tebliğ yerine kaim olmak üzere Hanen tebliğ olunur.

2- İ.İ.K. NUN 151.MAD. GÖRE SIRAYA İTİRAZ Alacağa mahsuben ihalenin yapılması veya satış bedelinin sıra cetveli yapılmadan ipotek alacaklısına ödeneceğinden alakadarların satışı takip ederek, İİK.nun 142.md. göre itirazları olanın bu hakkını 7 gün içinde kullandıklarına dair dosyamıza derkenar ibraz etmeleri, İİK.83-100-142-151., MK.789-777.md. göre ayrıca tebliğ olunur.
TAPU KAYDI: Ümraniye ilçesi, Aşşagı Dudullu (Cemil Meriç Mah) 9 Pafta, 6609 parsel, sayılı 5=869,15 m2 miktarlı kat mülkiyetli blok apartmanlardan E blok B giriş 4. Katta 11/1600 arsa paylı (15) no'lu dairenin açık artırma ile satılarak paraya çevrilecektir.

İMAR DURUMU: Ümraniye   Belediye   Başkanlığı    imar     ve Şehircilik Müdürlüğünün   Ümraniye 1.icra Müdürlüğüne yazdığı 19.04.2010 tarih ve 8067. sayılı yazısından;

Ümraniye ilçesi,Aşşağı Dudullu ( Cemil Meriç) Mahallesi 9 Pafta, 6609 parsel sayılı yer 20.11.2009 T.T.'Iİ Ümraniye: Ihlamurkuyu, Aşşagı Dudullu, Yukarı Dudullu ve Esenşehir Mahallelerinin havza içinde kalan kısmına ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planına göre; E:1.40,H:avan proje, ön bahçe 5.00 m., arka ve yan bahçe 3.00 m. Yapılanmada Konut Alanında kalmakta olduğu belirtilmiştir.

TAŞINMAZIN HALİHAZIR DURUMU

Taşınmaz Ümraniye ilçesi Aşşagı Dudullu Cemil Meriç Mah. Alemdağ cad. Bestekâr sokağı üzerine kâin 9 pafta 6609 parsel sayılı 5869,15 m2 miktarlı arsa üzerinde inşa ediimiş olan Ekşioğlu Birlik sitesinde inşa edilmiş olan kat mülkiyetli, binada elektrik, su ve doğalgaz girişi tesisatı mevcuttur. Parsel etrafı duvar üzeri demir parmaklık ile muhafazalı olup özel güvenlik korumalı sitede açık yüzme havuzu çocuk oyun parkı vardır.

E blok B giriş 4 katta 11/1600 arsa paylı 15 nolu daire; dairede giriş holi, koridor, mutfak, banyo, wc, salon ve biri banyolu 3 oda mevcut olup 110 m2 miktarlıdır. Giriş holi koridor ve mutfak zeminleri seramik duvarları boyalı olup üzeri granit kaplı mutfak tezgâhı ve dolapları vardır. Banyoları ile wc zeminler, seramik, duvarları fayans kaplı banyoda yarım küvet, klozet, lavabo, yatak odası banyosunda duş teknesi ve lavabo, wc'de alaturka tuvalet taşı ve lavabolar vardır. Salon ve odaların zemini laminat parke duvarları boyalı olup dairelerin tavanları karton piyerlidlr. Dairenin kapıları Amerikan kapı cümle giriş kapısı çelik kapı pencereleri PVC doğramalıdır. Salon ve mutfak önlerinde zeminleri seramik kaplı, etrafı duvar korkuluklu balkonları vardır. Dairede elektrik, su ve doğalgaz tesisatları mevcut olup daire boştur.

KIYMETİ: Satılmasına   karar   verilen   istanbul   Ümraniye   ilçesi, Aşşagı Dudullu (Cemil Meriç Mah) 9 Pafta, 6609 parsel, sayılı 5.869,15 m2 miktarlı kat mülkiyetli blok apartmanlardan E blok B giriş 4. Katta 11/1600 arsa paylı (15) no'lu dairenin tamamına 190.000,000 TL (Yüzdoksanbin Türk Lirası) kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI -Yukarıda açık tapu kaydı, imar ve hâlihazır durumu ve kıymeti belirtilen taşınmazın; ilk açık artırması 29.08.2011 günü; 14.40'a saat 14.30'den 14.40'a Ümraniye 1. icra Müdürlüğünün kaleminde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 ını ve rüçhanlı alacaklıları, mecmuunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartıyla; 2. Satışı: 08.09.2011 aynı yer ve saatleri arasında açık artırmaya çıkarılacaktır.Bu artırmada da bu miktar elde edilmemişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak üzere arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadarki arttırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedele alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin tahmin edilen kıymetin % 20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Katma Değer Vergisi, Tellaliye resmi, ihale damga vergisi alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 tapu harcı   satın alana ait olacaktır. Birikmiş, emlâk vergi borçları, Tellaliye resmi ile satıcı adına tahakkuk edecek tapu harçları satış bedelinde ödenir. Tahliye ve teslim giderleri ihale alıcısına aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla ve diğer ilgililerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını, dayanağı belgeler ile on beş gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar ihale alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihale feshi talep edilmiş olsa bile satış bedelini derhal veya İİK 130.maddeye göre verilen süre için de nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendinse ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse, ihale kararı feshe olunarak kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almayı razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu artırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu artırmada teklifin İİK 129. maddede ki hükümlere uyması şartıyla taşınmaz en çok arttırana ihale edilir. ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer
zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilsen mesul olacaklardır, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın icra müdürlüğünce tahsil olunur.

6-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin göre bilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

7-Satışa iştirak etmek isteyenlerin   şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2010/5178 Esas Sayılı dosya ile müdürlüğümüze başvurmaları rica olunur.
ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir
Yönetmelik Örnek No:27


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com

Geri Dön