27 / 04 / 2024

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Konut kredisi ekspertiz raporu, gayrimenkulün değer tespiti için banka tarafından isteniyor. Eğer banka rapor sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse itiraz edilebiliyor. İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!



Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi örneği!

Banka nezdinde kredi çekmek istiyorsanız, banka için ekspertiz raporu gerekiyor. Konutun değerinin belirlenmesi için hazırlanan ekspertiz raporu bankaya sunularak ne kadar kredi kullanılacağını belirliyor. 


Ev kredisi almak isteyenlerin mutlaka eksperlerin hazırlayacakları raporlarla  başvuru yapması gerekiyor. Banka bu rapora göre talep edilen krediyi onaylıyor. Eksperlerin hazırladığı ev durumu önem teşkil ediyor. 


Bu rapor alacağınız kredi miktarını etkiyor. Ev değeri ortaya çıkması için bazı durumlar dikkate alınır. Eviniz ile ilgili tapudan herhangi bir ipotek olup olmadığı incelenir.


Rapor geniş kapsamlı bir şekilde hazırlanıyor. Banka bu rapor ile sizlere vereceği miktarı belirliyor. Ev için hazırlanan bir pazar fiyatı ve bankanın vereceği miktar, eksper raporuna istinaden hazırlanmış oluyor. Kredi kullanmak isteyen kişiler bu yollarla ev sahibi olabiliyor. Eksper olmadan gayrimenkulün fiyatı belirlenemiyor.


Yapılan bu incelemeler sonucunda banka, müşteriden yüklü miktarda ücret talep ettiyse, müşterinin ekspertiz raporuna itiraz etme hakkı bulunuyor. Ekspertiz raporunun iptali için müşteri Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvuru yapılması gerekiyor. 


Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!


T.C. .......... KAYMAKAMLIĞI

(Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı’na)


Şikayet Eden:

Adresi:

E- Posta & Telefon:


Şikayet Edilen :

Adresi:

Şikayetin Parasal Değeri:

Şikayetin Tarihi:

Şikayetin Konusu: Dosya Masrafı adı altında alınan “……….. .-TL” bedelin tarafıma iadesi talebimdir. (4077/6. Ve 10. maddeleri)



Konut kredisi ekspertiz raporuna itiraz!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön