Ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!
Ekspertiz raporu; gayrimenkulün incelenmesi ardından bir pazar fiyatı belirlenmesine denir. İnceleme sonucunda tespit edilen değerde müşteriye kredi verilir. Peki ekspertiz raporunun hükmü ne kadardır? İşte,ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!
Ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!
Bankaların konut alacaklar için verdikleri kredilerin değerlendirmesinde gayrimenkul uzmanlarının yaptığı değerlemeler dikkate alınıyor. Bankadan görevlendirilmiş olan eksperler gayrimenkulün inşaat maliyeti, yer aldığı bölge, konum, metrekaresini incelir.
Yapılan değerlendirme sonucunda hazırlanan rapor bankaya sunuluyor. Bankaya sunulan ekspertiz raporu ile banka kredi başvurusunu kabul etmeyebilir.
Ekspertiz raporu banka açısından büyük önem taşıdığı gibi müşteri tarafından da büyük önem taşır. Vatandaşların ekspertiz raporuna itiraz hakkı vardır. Eğer banka ekspertiz raporu sonucunda yüklü miktarda ücret talep ettiyse bu durum sonucunda Tüketici Hakları Hakem Heyeti'ne başvurularak, ekspertiz ücretinin iade edilmesi için itiraz edebilir. Dava sonucunda mahkeme tarafından görevlendirilen eksperler takrar eve gelip inceleme yaparlar. Peki bu ekspertiz raporunun geçerlilik süresi ne kadardır?
Ekspertiz raporunun geçerlilik süresi!
Ekspertiz raporlarının geçerlilik süresi hakkında genelgeçer bir kanun yoktur. Raporlar ortalama 6 ay – 1 yıl süreden sonra geçerliliğini yitirir.
Ekspertiz raporunda neler var?
Öznur Yaslı/Emlakkulisi.com