07 / 05 / 2024

El Maktum işçi çıkarıyor

El Maktum işçi çıkarıyor

Hızla düşen petrol fiyatıyla projelerini askıya alan Körfez yatırımcıları küresel krizin son kurbanları oldu



Dünyanın en uzun gökdelenini yapma yarışına giren Dubaili emlak şirketleri, birbiri ardına yüzlerce çalışanıyla yollarını ayırmaya başladı. Son olarak Şeyh El Maktum'un emlak şirketi Nakheel, 500 çalışanını işten çıkardı

YAZ aylarında varili 150 dolara yaklaşan petrol fiyatıyla zenginliklerine zenginlik katan Körfez ülkeleri de ekonomik krizin kurbanı oldu. Küresel krizle birlikte 50 doların altını zorlayan petrol fiyatları, Arap yatırımcıların planlarını bozmaya başladı.

Dünyanın en büyük binasını dikmek için birbirleriyle yarışan Arap şirketleri artık işçi çıkartmaya başladı. Dünyanın yeni finans merkezi olarak dikkat çeken ve Manhattan'ı aratmayan gökdelenlerin bulunduğu Dubai'de emlak projeleri yavaşlatılırken, şirketler işçi çıkararak ayakta kalmaya çalışıyor. Dünyanın en büyük projelerinden Palmiye Adaları'nı yapan Dubai Şeyhi El Maktum'un şirketi Nakheel, 500 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Geçen yıl 70 milyar dolarlık gelir sağlayan şirketin kadrosunda 2 bin çalışan bulunuyor.

Nakheel son olarak, dünyanın en büyük gökdelenini dikmeye hazırlanıyor. 1 kilometre boyunda planlanan Nakheel Tower, Dubai'deki yapımı süren ve şu anda 800 metreyi aşan yüksekliğindeki Burj Dubai'yi geçerek en büyük yapı olma özelliğini taşıyacak. Birleşik Arap Emirlikleri'nin en büyük 3 büyük emlak yatırım ve geliştirme şirketi arasında yer alan Tameer Holding de tasarrufa gidenler arasında.

Vatan

Geri Dön