27 / 04 / 2024

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be



Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz hafta sıcaklıkların Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde mevsim normallerinin 5 ila 10 derece, İç Anadolu ve Doğu kesimlerinde ise 2 ila 10 derece üzerinde seyrettiğini belirtti. İç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların bir miktar azaldığını ifade eden Tekin, bu hafta ortasından itibaren ülke genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini söyledi.

Özellikle bu hafta boyunca ülkenin batı ve güney kesimlerinde El Nino'nun etkisiyle sıcaklıkların yer yer mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sıcaklıklar, güney ve batı kesimlere nazaran biraz daha düşük olacak ancak hala mevsim normallerinde seyredecektir. Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yaşayan vatandaşlardan yüksek sıcaklıklara karşı tedbirli olmaları istenmektedir.


Geri Dön