28 / 04 / 2024

Elazığ ve Malatya'ya 5 milyon TL daha kaynak aktarılacak!

Elazığ ve Malatya'ya 5 milyon TL daha kaynak aktarılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ Sivrice merkezli 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Elazığ ve Malatya için şu ana kadar 8 milyon liralık kaynak aktarıldığını söyledi.



Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Elazığ depremin sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bölgeye giderek, inceleme yaptıklarını söyledi.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; deprem bölgesinde görev yapan tüm ekiplere teşekkür eden Bakan Selçuk, "İnşallah bu depremin bütün olası negatif izlerini hem çocukların üzerinde hem de ailelerimiz üzerinden silmeyi hedefliyoruz. İkinci görevimiz ise ayni depo yönetimini sağlamak. Biliyorsunuz birçok yardımlar ulaşıyor ve onda da biz depo yönetimini sağlıyoruz ve AFAD ve Kızılay aracılığıyla da bu ayni yardımlar ulaştırılıyor. Onun dışında bakanlığımızın görev alanları içinde biz bütün prim borçlarının ödemelerini 3 ay kadar öteledik ve 30 Nisan'a kadar öteledik" şeklinde konuştu.

Nakdi yardımlar toplandı

Bakan Selçuk, depremin ardından Elazığ ve Malatya için bölgeye 8 milyon liralık kaynak aktardıklarını hatırlatarak, "Ek olarak da önümüzdeki hafta 5 milyon lira daha kaynak aktarılacak. Sosyal yardımlaşma dayanışma vakıflarına aktarıyoruz, onlar da dağılımı illerde gerçekleştiriyorlar, ihtiyaca göre. Tespitleri onlar yapıyorlar, dağılımı kendileri yapıyorlar. Bu ilk temel ihtiyaçları karşılaması için. Bildiğiniz gibi depremin ilk anından itibaren Cumhurbaşkanı'mızın talimatıyla esasında bütün kamu kurumları, bütün bakanlıklarımız mobilize oldular ve devletimizin ve özellikle de milletimizin katkılarıyla da nakdi yardımlar toplandı. O nakdi yardımları da sahada biz gerekli yerlere ulaştırmaya devam edeceğiz. Aslında bu deprem bize çok büyük bir acı yaşattı; ama öteki yandan da milletimizin, devletimizin birbirine ne kadar kenetlendiğinin de bir göstergesi oldu" dedi.

Elazığ ve Malatya ya 5 milyon TL daha kaynak aktarılacak!

 

Elazığ’da 3 bin 200 ağır hasarlı bina yıkılacak!

Elazığ ve Malatya için 87 milyon TL yardım toplandı!


Geri Dön