09 / 05 / 2024

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.



Vali Ömer Toraman, ağır hasarlı olduğu tespit edilen yapılarda vatandaşların oturmaması için elektrik ve doğal gaza gibi hizmetleri keserek konut sahiplerine tebliğ ettiklerini söyledi.

Açıklamasında çalışmaların bir an önce tamamlanması amacıyla vatandaşların yıkım sürecinde ekiplerle iş birliği içinde olmaları gerektiğini kaydeden Ömer Toraman, şunları söyledi: "Ağır hasarlı olan yapıların enkazlarını kaldırarak Elazığ'ın genel şekilde riskli yapı stokunu ortadan kaldırmış olacağız. Diğer bir taraftan depremlerden sonra kalıcı konutların yapım çalışmalarına süratle başlandı. Elazığ'da şu an için toplamda 8 bin 300 civarında konut planlamaları yapıldı. İnşallah bunlar hızlı bir biçimde inşa edilerek hak sahiplerine teslim edilecek. Böylelikle Elazığ 2000 yılı öncesi yapı stokunu yenileme açısından Türkiye'de örnek şehirlerden bir tanesi haline gelecek."

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Vali Ömer Toraman ayrıca yaptığı açıklamada yıkımları, ekiplerin çevreye zarar vermeden gerçekleştirmek amacıyla büyük gayret gösterdiklerini dile getirerek, "Enkazları dışarıdaki uygun hafriyat alanlarına taşıyıp, ayrıştırma gibi işlemleri orada yapmayı planlıyoruz. Bu nedenle de vatandaşlardan çalışmaların olduğu bölgelerde kısa bir zaman için sabır talep ediyoruz. Kent merkezinde ağır hasarlı bütün betonarme yapıların yıkımlarını Elazığ Belediyesi iş birliği ile kısa zamanda tamamlayacağız." dedi.


Geri Dön