27 / 04 / 2024

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Elazığ'da 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.



Elazığ'da 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle ağır hasar gördüğü tespit edilen toplamda 10 bin 694 yapının yıkımına başlandı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Valilik koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda şehir genelinde toplamda 10 bin 694 binanın ağır hasarlı olduğunun tespit edilmesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından da onaylanmasından sonra İl Özel İdaresi tarafından yıkım ihalesi yapıldı.

Elazığ’da 10 bin 694 ağır hasarlı bina yıkılıyor!

Yine verilen bilgiye göre, ağır hasarlı binaların müteahhit firmalar aracılığıyla yıkımına başlandı.

Vali Ömer Toraman, gazetecilere konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerden sonra acil yıkım kararı verilmiş olan toplamda 102 binanın yıkılarak enkazlarının kaldırıldığını hatırlatarak, daha sonra şehir genelinde hasar tespit çalışması yürütüldüğünü dile getirdi.

Ayrıca yaptığı açıklamada hasar tespit çalışmalarında önce geçici listelerinin askıya çıktığını, daha sonra alınan itirazların tek tek incelendiğini kaydeden Ömer Toraman, tespit edilen hasarlı binaların Bakanlık tarafından onaylandığını söyledi.

Açıklamasında "Elazığ'da 10 bin 694 binamız ağır hasarlı olarak kesinleşti, Bakanlığımızın talimatları çerçevesinde yıkımları amacıyla süreçleri işletmeye başladık." diyen Ömer Toraman, tüm binaların yıkım ihalelerinin yapıldığını kaydetti.


Geri Dön