02 / 05 / 2024

Elazığ’da 3 bin 850 konut yıl sonunda teslim edilecek!

Elazığ’da 3 bin 850 konut yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Sivrice’deki deprem sonrasında 3 bin 850 konut yapılacağını vurgulayarak inşa edilen konutların yıl sonuna kadar teslim edileceğini açıkladı.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Sivrice’deki deprem sonrasında bölgede ilk etapta 3 bin 850 konut yapılacağını vurgulayarak, inşa edilecek tüm konutların  yıl sonuna kadar  teslim edileceğini duyurdu.

Depremin hasar verdiği Elazığ’da yeni konutların inşaat süreci başladı. İlk etapta projesi hazırlanan 3 bin 850 konut için ihaleler Şubat ayının sonunda yapılacak. Yapılan konutlar yıl sonunda teslim edilecek. Malatya’da ise hasar tespiti yapıldıktan sonra inşaat süreci başlayacak. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıklamalarına göre Elazığ Mustafa Paşa’da 300, Sürsürü’de 200, Sivrice’de 350, Yemişlik’de 2 bin, köylerde de 1000 konut yapılacak. “Yıl sonuna kadar inşaatları bitirip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” diyen Murat Kurum, Elazığ’da 400 adet hazır konutun olduğunu, bu konutların evleri yıkılan veya yanan vatandaşlara verileceğini belirtti.

Elazığ’da 3 bin 850 konut yıl sonunda teslim edilecek!

5 katı geçmeyecek

Akşam Gazetesi’nde yer alan habere göre; Murat Kurum şu açıklamalarda bulundu: “Mustafa Paşa Mahallesi’nde çalışmalarımızı başlattık. Bu alanda 86 binamız var. Hasar tespit çalışmaları ve binaların risk durumları en geç iki gün içerisinde tamamlanacak. Burada toplam 19 bin metrekare alanda 300 konut projelendiriyoruz. Zemin artı beşi katı geçmeyecek şekilde proje şekillenecek. Yemişlik’te toplamda toplamda 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz.”

İnşaat Şubat’ta 

Elazığ Sivrice’de konteyner kent kurulduğunu ve kalıcı konutlarla ilgili yer çalışmasının yapıldığını belirten Kurum, “Kalıcı konutlar için Sivrice’de 60 bin metrekarelik alanda zemin artı iki olacak şekilde Hazar Gölü’ne nazır konutları inşa edeceğiz. Burada 350 konutluk proje yapıyor olacağız” dedi. Kurum, “Yeni konutlara şubat sonu, mart başı başlayacak ve en geç yıl sonuna kadar da tamamlanacak süreci inşallah başlatmış olacağız” diye konuştu. Malatya’daki hasar tespit çalışmalarının ardından bu ildeki projelerin başlangıcını da bugün (dün) itibarıyla vermiş olacağız.”şeklinde konuştu.

Yemişlik’e 10 bin kişilik uydu kent

Kurum, “Yemişlik’te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz. Burada ilk etapta 2 bin konut yapacağımızı ifade etmiştik. Bu sayıyı hasar tespit durumuna göre artıracağız. Böylece burada önemli bir projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Bu konutlar zemin artı iki ve zemin artı üç katı geçmeyecek.”dedi.


1000 kişilik hasar tespit ekibiyle sahada olduklarını ifade eden  Kurum, Elazığ merkez ile Sivrice ve Maden ilçelerinde 58 yıkık, 428 ağır hasarlı, 296 orta hasarlı, Malatya’nın Battalgazi, Kale, Doğanyol, Pütürge ve Yeşilyurt ilçelerinde ise 315 yıkık, 2 bin 424 ağır hasarlı, 20 acil yıkılacak yapı olduğunu söyledi.

Köylere 1000 konut

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremden etkilenen köylerde Tarımköy Uygulaması’nın hayata geçirilmesi talimatını verdiğini dile getiren Kurum “Bu çerçevede Elazığ’ın köylerinde 1000 adet Tarımköy Uygulaması yapacağız. Su basmanına kadar betonarme üzerine de çelik konstrüksiyon yapılar olacak. Bunu köylerimizdeki hasar durumuna göre 20’şer 30’arlı gerçekleştireceğiz. Bunların yanında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek ahırları da projelendireceğiz” dedi. 

Elazığ'da 10 bin konutluk uydu kent inşa edilecek!

Elazığ Sürsürü Mahallesi'nde 200 daire inşa edilecek!


Geri Dön