02 / 05 / 2024

Elazığ'da 10 bin konutluk uydu kent inşa edilecek!

Elazığ'da 10 bin konutluk uydu kent inşa edilecek!

Elazığ Valiliği depremle ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Toplamda Elazığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk. 10 bin konutluk uydukent kuracağız'' dedi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Valiliği depremle ilgili bilgilendirme toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Elazığ'da depremin ardından yapılacak konutların yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edileceğini belirten Bakan Kurum, "Toplamda Elazığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk. 10 bin konutluk uydukent kuracağız'' diye konuştu.

Elazığ'da toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşa edeceklerini söyleyen Bakan Kurum, ''Elazığ Yemişlik'te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz'' şeklinde konuştu. 

Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu: ''Elazığ merkez, Sivrice ve Maden'de 428, Malatya Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pötürge ve Yeşilyurt'ta 2 bin 424 ağır hasarlı binamız var.''

Elazığ için 4250 konutluk bir proje başlatacaklarını söyleyen Bakan Kurum, şu açıklamalarda bulundu:

''Elazığ merkez, Sivrice ve Maden'de 428, Malatya Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pötürge ve Yeşilyurt'ta 2 bin 424 ağır hasarlı binamız var.

Elazığ'da 58, Malatya'da 315 yıkık bina var.

Elazığ Yemişlik'te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz.

Depremden hasar gören köylerde tarım köy uygulaması yapılacak.

Toplamda Elazığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk.

(Sürsürü Mahallesi) 10 bin 242 metrekarelik alanda 10 blokta toplam 200 daire yapacağız.''

İçişleri Bakanı Soylu'nun açıklamaları ise şu şekilde:

"KİRA YARDIMI BUGÜN GÖNDERİLECEK"

''Elazığ’da 37, Malatya’da 4 vatandaşımızı kaybettik. 45 vatandaşımız da enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Şu anda 5093 teknik personel sahada halen çalışmasına devam ediyor. 1000’e yakın STK gönüllüsü çalışmalarına devam ediyor. Jandarma ve emniyet görevlileri çalışmalarına devam ediyor.

Tüm köylere bu gece sabaha kadar tekrar gidildi. Sürekli havada biri genelkurmay başkanlığından ikisi de jandarma genel komutanlığından iki İHA Diyarbakır emniyetine bağlı bir helikopter keşiflere devam etmektedir.

İlk yıkılan 58 binanın sakinlerine kira yardımı bugün gönderilecek.''

Elazığ Sürsürü Mahallesi'nde 200 daire inşa edilecek!

Elazığ'da 58 bina için acil kira yardımı bugün yapılıyor!


Geri Dön