02 / 05 / 2024

TOKİ Bursa'da 17 bin 400 konutluk uydu kent inşa ediyor!

TOKİ Bursa'da 17 bin 400 konutluk uydu kent inşa ediyor!

TOKİnin Bursada hayata geçirdiği Cumhuriyet tarihinin en büyük uydu kent projesinde binalar yükselmeye başladı. Proje kapsamında 17.400 konut inşa edilecek



Dünyanın en değerli ovalarından olan Bursanın Gürsu ilçesinin korunması için belediyenin  TOKİ  ile başlattığı Cumhuriyet tarihinin en büyük konut projesinde, binalar yükselmeye başladı. Gürsunun Dışkaya köyü Kapacık ve Çataltepesi mevkiinde, yerleşim planı Avusturyalı mimarlar tarafından hazırlanan 17 bin 400 konutluk projenin ilk etabı start aldı. Şu an 750 işçinin aralıksız çalıştığı konutların bin 950 adetlik ilk etabının 2012 yılında tamamlanması hedefleniyor. 1+1, 2+1, ve 3+1den oluşan daireler 45, 57 ve 100 metrekareden oluşuyor. 530 rakımdaki eşsiz ova manzaralı konutlarda ise öncelik, Gürsulu vatandaşların olacak. Proje kapsamında ilköğretim okulu, birer lise, ticaret merkezi, cami ve sağlık merkezinin yapılacağı alanı gezen Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü yükselen binaların herkeste hayranlık uyandırdığını söyledi.

Bursada talep çok yüksek

2005 yılında özellikle tarım arazileriyle yoğun bir kent olan Gürsunun hızla göç alacağını önceden gördüklerini ifade eden Başkan Özcü Çok değerli ovamızın korunması için alternatif çalışma yapmak zorundaydık. Göçle paralel olarak toplu konut projesi geliştirmek amacıyla 2005 yılında yola çıktık. 2011 yılına geldiğimiz zaman Gürsu nüfusu 20 binden 60 bine geldiğimiz bir kent oldu dedi. Ovayı korumak için alternatif yerleşim alanına ihtiyaçları olduğunu ifade eden Başkan Özcü Çünkü şu an Gürsu merkezde arsa, konut stoğu bitti. Ve hâlâ Gürsu göç alıyor. Yola çıktığımız zaman şunu gördük. 5 bin talep alabilir miyiz diye düşünürken şu an fiili olarak 90 bin Bursalı bizden ev bekliyor. Demek ki bu çalışmalar da yeterli değil. Başlangıçta 25 bin konut planlamıştık. Ama bunun önemli bir alanı sit alanında kalınca, bu projemizi 17 bin 400 konuta düşürdük diye konuştu.

Bursanın uydu kenti konumundaki projenin TOKİnin Cumhuriyet tarihindeki en büyük çalışması olduğunu kaydeden Başkan Orhan Özcü Bugüne kadar TOKİnin en büyük projesi 16 bin konutla Bahçeşehirdi dedi.
Star


Geri Dön