01 / 05 / 2024

Elazığ'da 58 bina için acil kira yardımı bugün yapılıyor!

Elazığ'da 58 bina için acil kira yardımı bugün yapılıyor!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ'ın Sivrice ilçesi meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ilk yıkılan 58 binanın acil kira yardımının, bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderileceğini bildirdi...



Süleyman Soylu, Elazığ Valiliği'nde düzenlenen basın toplantısında, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan haber göre; Bugün Elazığ'da düzenlenen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Soylu, depremde hasar gören binaların yıkım işlemlerine başlandığını hatırlattı. 5 bin 93 teknik personel, 1000'e yakın sivil toplum kuruluşu üyesi, temsilcisi ve gönüllüsünün çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Soylu, evleri yıkılan vatandaşlara verilecek kira yardımlarına ilişkin şu bilgileri verdi:  

"Elazığ depreminde ilk yıkılan 58 binanın acil kira yardımı, bugün orada oturan kişilerin hesaplarına gönderilecek. Genel bir prensip edindik. Bina yıkımları devam edecek. Yıkıldıktan sonraki günün ertesi sabahı hesaplarına bu paralar hemen gönderilmiş olacak. Yıkım için söylüyorum. Diğerlerinin müracaat üzerine gerçekleşecek. Eşyasını alamayanların da yine aynı gün 30 bin liralık eşya yardımı da aynı vesileyle gönderilmiş olacak. Evi yananlar var. Onlarla ilgili yardımlar da valiliğimiz tarafından, diğer yardımlar da çerçevesi içerisinde bizim tarafımızdan gerçekleştirilmiş olacak."

Süleyman Soylu: Ağır hasarlı binalar için 41 bin lira verilecek!


Geri Dön