28 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Ağır hasarlı binalar için 41 bin lira verilecek!

Süleyman Soylu: Ağır hasarlı binalar için 41 bin lira verilecek!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Soylu; "Elazığ merkez Aşağı Holpenk'te 1000 konteynerlik geçici konaklama merkezinin yapımına başlandı." dedi...




İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bugün itibarıyla hem Malatya'da hem de Elazığ'da kamu kurumları çalışmaya başladı." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Soylu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ Valiliği'ndeki kriz merkezinde düzenlenen toplantı öncesi, bölgede yürütülen çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Soylu, Elazığ merkez Aşağı Holpenk'te 1000 konteynerlik geçici konaklama merkezinin yapımına başlandığını dile getirdi.

"Orta hasarlı evler için hemen 5 bin lira acil yardım ödeneği, 27 bin lira uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz."

İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'da şu ana kadar 45 barınma alanının belirlendiğini, buralarda yemek ve iaşe ihtiyacının karşılandığını belirtti.

 "Geçici konaklama merkezi yapacağız"

Soylu, şu ana kadar 2 binin üzerinde Elazığ'da, 2 binin üzerinde de Malatya'da ağır hasarlı konutun tespit edildiğini söyledi.

Çalışmalar sonrasında bu sayının giderek arttığını ifad eden Soylu, "Vatandaşlarımıza kira yardımı yapacağımızı söyledik. Ancak şehir içerisinde bu kadar kiralanacak evin bulunmamasına da tedbir olarak bir taraftan barınma merkezlerimiz var. Şehir Hastanesinin şantiyesi vardı, ona yeni yataklar aldık. Yaklaşık 500 kişilik bir barınma da orada tesis edilecek." diye konuştu.

Bakan Soylu, bu yardımlara ilaveten yaptıkları çalışmaları da şöyle anlattı: 

"Ağır hasarlı ve yıkacağımız yerlere 30 bin lira, acil kira ödeneği olarak da yaklaşık 11 bin lira toplam 41 bin lira destek vereceğiz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının teknik ekiplerince, ağır hasarlı olan ama eşyaları alınabilecek durumda olduğu tespit edilen evlere yaklaşık 11 bin lira kira yardımı gerçekleştireceğiz. Tespit edilen orta hasarlı evlere de 5 bin lira acil yardım ödeneği, artı 27 bin lira da uzun vadeli faizsiz güçlendirme kredisi vereceğiz. Köyde yıkılan evlerin tamamına, eğer köyde oturuyorsa 11 bin lira acil yardım vereceğiz. 5 bin lira da eşya yardımı gibi destek ortaya koyacağız. Toplam 16 bin lira yardım yapacağız."

Bu yardımların depremden etkilenen ailelere destek olarak verileceğine dikkati çeken Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İl Özel İdaresine ait Elazığ merkez Aşağı Holpenk'teki bir arazide konteynerden müteşekkil yaklaşık 1000 ailenin barınabileceği geçici konaklama merkezi yapacağız. 10-15 gün içerisinde inşallah hazırlayacağız. Konteynerler hazır. Bunların hepsi yeni. AFAD'ın elinde bulunan konteynerler. Hemen buraya sevkini de başlatıyoruz. Elektrik, sıcak su, tüm altyapısıyla beraber bunu sağlayabilecek yeni bir tedbir alıyoruz. Malatya'da yaklaşık 5 bin kişilik bir konteyner kentimiz var. Onun da tüm revizyonunu bundan 3-4 ay önce yapmıştık."

Süleyman Soylu: İstanbul’da 7.5’lik bir deprem bekliyoruz!

 
 


Geri Dön