28 / 04 / 2024

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut için kura çekimi yapıldı.



Elazığ'da 2020 yılında yaşanan depremlerde konutları yıkılan veya ağır hasar gören vatandaşlar için hayata geçirilen 84 konut sahibini buldu.

Paylaşılan detaylara göre, 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen  merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki deprem ile 27 Aralık 2020 tarihinde yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremden sonra konutları yıkılan ya da ağır hasar gören depremzedelerin konut ihtiyacının karşılanması için başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Elazığ da 84 deprem konutu sahibini buldu!

Verilen detaylara göre, bu kapsamda merkez, ilçe ve köylerde 12 noktada inşaat çalışmaları tamamlanan toplamda 84 konut için İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hizmet binasında noter huzurunda kura çekimi için tören yapıldı.

Paylaşılan bilgilere göre merakla beklenen törene katılım sağlayan Vali Yardımcısı Recep Gündüz, kurası çekilen konutların hak sahiplerine hayırlı olmasını temenni etti.


Geri Dön