06 / 05 / 2024

Elazığ'da hasarlı 602 bina yıkıldı!

Elazığ'da hasarlı 602 bina yıkıldı!

Depremin yaşandığı Elazığ'da hasar gören 602, kentsel dönüşüm kapsamında 318 binanın yıkımı gerçekleştirildi.



Merkezi Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 24 Ocak tarihinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremden sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Elazığ'da hasar gören binaların yıkımı devam ediyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, hasar tespit çalışmalarının tamamlandığı şehirde elektrik, su ve doğalgaz hattı kesilen binalara da  tebligat yapıştırılıyor.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından çevresinde gerekli güvenlik tedbirleri alınan binanın yıkımı Bakanlık Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda iş makineleri ile gerçekleştiriliyor.

Elazığ'da Bakanlık tarafından toplam 602 hasarlı binanın yıkımı gerçekleştirildi. Ağır hasarlı 3 cami ve bir minarenin de yıkımı yapıldı. 

Yıkılan yapıların yüzde 10'u az hasarlı, yüzde 25'i orta hasarlı ve yüzde 65'i ise ağır hasarlı. Abdullah Paşa, Mustafa Paşa ve Karşıyaka mahalleri de en çok yıkımın yapıldığı mahalleler arasında bulunuyor.

Elazığ merkez ilçeleri ve köylerde de yıkım çalışmaları devam ediyor. Yapılan hasar tespit sonucuna göre, ağır hasarlı 7 bin 734, orta hasarlı bin 465 ve acil yıkılacak 568 hasarlı binanın da etap etap yıkılacağı bildirildi.

Ekipler tarafından yıkılan 264 binanın enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor. Hasarlı binalarda itiraz süreci sonrasında verilecek karar ile güvenli olmayan yapılar  İl Özel İdaresi ve Belediye ekipleri tarafından yıkılacak. 

Bakanlık Elazığ'da kentsel dönüşüm alanları içerisinde bulunan ağır hasarlı binalarda ve deprem performansı göstermeyen binalarda da yıkımı sürdürüyor. Bu kapsamda kentte 318 binanın da yıkımı gerçekleştirildi.

Elazığ'da kira yardımı ödemeleri başladı!


Geri Dön