30 / 04 / 2024

Elazığ'da yıkılan Aykent apartmanıyla ilgili şok iddia!

Elazığ'da yıkılan Aykent apartmanıyla ilgili şok iddia!

Elazığ'da Aykent apartmanında 13 kişi yaşamını yitirdi. Binanın bir kısmı  yıkılırken diğer kısmı yıkılmadı. Sebep olarak ise, deprem öncesi zeminde bulunan dükkan içerisindeki kolonların kesilerek genişletme çalışması yapılması gösterildi...



Elazığ ve Malatya'da yıkıma yol açan 6,8 şiddetindeki depremin yaraları sarılmaya başlanırken en fazla can kaybının olduğu 3 apartmandan ikisinde arama kurtarma çalışmaları da bitirildi. Enkazı kaldırılmaya başlanan Elazığ'ın Mustafa Paşa mahallesindeki Aykent apartmanı ile ilgili ise dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Yeni Şafak gazetesinden Kenan Biter'in haberine göre, yarısı ayakta kalan 5 katlı apartmanın yıkılan kısmının altındaki dükkanda kolonların kesildiği öne sürüldü. Söz konusu apartmanın enkazında 13 kişi yaşamını yitirmişt. 

6.8'lik yıkıcı depremin ardından Elazığ ve Malatya'da toplam 41 kişi hayatını kaybetti, binden fazla kişi ise depremde yaralandı.

Depremin merkez üssü olan Sivrice ve Elazığ merkezde 31 bina yıkıldı, 249'u ağır, 56'sı orta, 349'u da az hasarlı olmak üzere 654 bina depremden hasar aldı.

Elazığ'dan sonra Sivrice'ye yakın olmasından kaynaklı Malatya Doğanyol ve Pütürge’de de 54 bina yıkıldı, 418 ağır, 4 orta, 199 da az hasarlı bina olduğu belirlendi.

41 kişinin hayatını kaybettiği 6,8'lik depremde en fazla can kaybı 3 apartmanda yaşandı. 

3 APARTMANDA 25 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Elazığ Sürsürü Mahallesi Halaylı Sokak'ta bulunan Dilek Sitesi'ndeki 9 numaralı binada 8 kişinin cansız bedenine ulaşıldı, Mustafa Paşa mahallesindeki Kalay apartmanında 4, Aykent apartmanında ise 13 kişi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

'KOLON KESİLDİ' İDDİASI!

Öte yandan arama kurtarma çalışmalarının sona erdiği Mustafa Paşa Mahallesindeki binaların enkazı kaldırılmaya başlanırken, deprem sonrası yarısı yıkılıp diğer yarısı ayakta kalan Aykent apartmanı ile ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme taşındı.

13 kişinin yaşamını yitirdiği binanın yıkılan kısmının altında dükkan bulunduğu ve deprem öncesi dükkan içerisindeki kolonların kesilerek genişletme çalışması yapıldığı öne sürüldü.

BAKAN KURUM: KOLONLARA BAKILACAK

İddianın sorulduğu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise kendilerine de bu yönde bir bilgi geldiğini söyledi. Bakan Murat Kurum, "Enkaz kaldırma sırasında kolonun kesilip kesilmediğini tespit edeceğiz. Eğer böyle bir durum söz konusu ise yaptıranla ilgili gerekli her türlü cezai işlemi uygulayacağız" şeklinde konuştu.

Aykent apartmanın enkazından çıkarılanlar arasında, UMKE ekibindeki Emine Kuştepe ile cep telefonuyla konuşan Azize Çelik de bulunuyordu. 

Sivrice'de Dilek Apartmanı ekipler tarafından yıkıldı!

Elazığ Dilek Sitesi'ndeki bina çürük çıktı!

 


Geri Dön