28 / 04 / 2024

Elazığ'daki eski binalar tehlike saçıyor!

Elazığ'daki eski binalar tehlike saçıyor!

Elazığ'da gerek yıkılmayan gerekse sahipleri tarafından yıkılmasına izin verilmeyen eski binalar adeta tehlike saçıyor.



Elazığ'da gerek yıkılmayan gerekse sahipleri tarafından yıkılmasına izin verilmeyen eski binalar adeta tehlike saçıyor.


Eski binaların hem etrafında bulunan yeni binalara zarar verdiği hem de insanlar için tehlike arz ettiği vatandaşlar tarafından dile getirilmekte. Görüntü kirliliğine de neden olan bu eski binalardan sarkan parçalar vatandaşları korkutuyor. Çünkü eski binalar yapı olarak sağlam olmadığı gibi madde bağımlılarının da meskeni haline gelmeye başladı. Hâl böyle olunca bu eski sağlıksız yapılar hem görüntü kirliliğine hem de hayati boyutta tehlikelere davetiye çıkarıyor.


ESKİ YAPILAR UYUŞTURUCU ZULALAMA ALANINA DÖNDÜ


Geçtiğimiz haftalarda Rızaiye Mahallesi Hacı Tevfik Efendi Sokak’ta bulunan eski bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Çatısı yanan apartmanın ev sahipleri tarafından terk edildiği ve genellikle Suriyeli vatandaşların binada ikamet ettiği ayrıca binanın uyuşturucu kullanıcılarının ve tinercilerin mekânı haline geldiği vatandaşlar tarafından iddia edildi. Hatta binayla ilgili bildiklerini dile getiren Sebahattin Doğan isimli vatandaş, “Gençlerin, uyuşturucu maddelerini sakladıkları yer burası” şeklinde iddialarda bulundu. Bu eski yapılar kentsel dönüşüme kazandırılmadığı gibi yapıların yıkılmaması da tartışmalara neden olmaya başladı.


‘BİZ İSTEMİYORUZ BÖYLE TARİHİ ESER’


İcadiye Mahallesi’nde bulunan eski bir binada sarkan elektrik hattının bağlı olduğu konsolun düşmek üzere olduğunu ifade eden Naim Akdemir isimli vatandaş ise şu iddialarda bulundu: “Bu binadan sarkan elektrik hattının bağlı olduğu konsol düşmek üzere. Binanın sahibine söyledim. Bu konsolu gelip kaldırmadı. TEDAŞ yetkililerini aradım. Onlarda ‘elektrik bağlı olmadığı için bizi ilgilendirmez’ dediler. Belediyeye söyledim. Onlarda hiç üstlerine mal etmediler. Biz bu binalar ‘yıkılsın’ dediğimizde de hemen tarihi eser diyorlar. ‘Ne tarihi eseri efendim. Siz önce bu binaları zararsız hale getirin. Biz istemiyoruz böyle tarihi eser.’ Bu binalar çevre kirliliğine sebebiyet veriyor.


Fırat Gazetesi


Geri Dön