06 / 05 / 2024

Elazığlı depremzedelerden fiyat tepkisi! Eylül'de ödemeleri başlayacak konutların fiyatları açıklanmadı! 

Elazığlı depremzedelerden fiyat tepkisi! Eylül'de ödemeleri başlayacak konutların fiyatları açıklanmadı! 

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan depremin üzerinden 2.5 sene geçti ancak TOKİ, depremzedeler için inşa ettiği konutların fiyatlarını belirlemedi. Konutlara yerleşen depremzedeler, fiyat belirsizliği sebebiyle tedirgin durumda...



Merkez Mustafapaşa Mahallesindeki depremzedelerin konutlarının ödemeleriyle ilgili bilgi verilmediğini iddia eden depremzede Ayhan Türkel, "Milletin 180-200 metrekare evi yıkıldı yerine 2+1 ev verdiler. Ödemeler belli değil, esnafların daha dükkanları teslim edilmemiş" şeklinde konuştu. 

Sözcü'den Evren Demirdaş'ın haberine göre; yeni evine girmeden önce Çevre ve Şehircilik bürosunda kağıtlar imzalatıldığını fakat maddelerle ilgili kendileriyle bilgi paylaşılmadığını ifade eden Türkel, “26 Aralık'ta evlerimize girdik. Evlerimize girmeden önce Çevre ve Şehircilik bürosundan bize birtakım kağıtlar imzalatıldı. İmzaladığımızın kağıttaki maddelerle ilgili de hiçbir bilgiye sahip değiliz. Sadece eski evimizin değeri yazıyordu ancak yeni girdiğimiz evin değeri yazmıyordu. ‘Yeni evin değeri neden yazmıyor?' diye sorduğumuzda ödemelerin daha belli olmadığını söylediler. Bizlere onlarca kağıt imzalattılar ancak evimize 6 aydır girmemize rağmen herhangi bir gelişme yok" dedi ve ödemelerin Eylül'de başlayacağının söylendiğini ancak hala borçlarının ne kadar olduğunu öğrenemediklerini belirtti. 

Elazığlı depremzedelerden fiyat tepkisi! Eylül de ödemeleri başlayacak konutların fiyatları açıklanmadı! 

"Bir an önce evlerimizin değerlerinin ne kadar olduğunu öğrenmek istiyoruz" diyen Türkel, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı bir fiyat listesi var 2+1 dairelerin 550 ile 750 arası 3+1 dairelerin ise 750 ile 900 arası 18 yıl vadeyle ödeneceğine dair bir konuşması var" diye konuştu. Türkel, evlerinin fiyatlarının açıklanmasını ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etti. 

Ev alacaklar dikkat! Konutta yüksek fiyat dönemi sona mı eriyor? 

Kiralık konut piyasasında şok! Artık kiracılar da evi kiraya veriyor...

Milyonlarca kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunları gözden kaçırmayın: Resmen başladı! 


Geri Dön