02 / 05 / 2024

Elbistan Adalet Sarayı ne zaman açılacak?

Elbistan Adalet Sarayı ne zaman açılacak?

Elbistan başta olmak üzere çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların aldığı adli hizmeti, standartların üzerine çıkaracak Elbistan Adalet Sarayı’nın temel kazısı çalışmaları başladı.



Elbistan başta olmak üzere çevre ilçelerde yaşayan vatandaşların aldığı adli hizmeti, standartların üzerine çıkaracak Elbistan Adalet Sarayı’nın temel kazısı çalışmaları başladı.


Çeçenistan Caddesi üzerinde yer alan ve Elbistan Şeker Fabrikası arazisinden tahsis edilen arsaya inşa edilecek Elbistan Adalet Sarayı, mevcut binanın yaklaşık 5 katı büyüklüğünde olacak ve Selçuklu mimarisinin özelliklerini yansıtacak. Binanın tamamlanması için 2 yıldan az bir sürelik çalışma öngörülüyor.


Afşin, Ekinözü, Nurhak’la birlikte Elbistan’da yaşayan yaklaşık 300 bin nüfusun adli işlemlerinin yürütüldüğü Elbistan Adliyesi, dosya yoğunluğu bakımından bir il adliyesi statüsünde çalışıyor. 26 yıl önce yapılan mevcut binanın yerine Şeker Fabrikası’ndan alınan arsa üzerine inşa edilecek Adliye Sarayı’nın kapalı alanı yaklaşık 16 bin 500 metrekare olacak.


Adalet Sarayı konseptine göre yeniden tasarlanan bu binanın temel kazma çalışmaları ise, hafta sonu itibariyle başladı. İş makineleri, projeye göre belirlenen alanlarda toprağı yaklaşık 3 metre derinliğinde kazarak temel için alan açıyor. Elbistan Adalet Sarayı’nın temeline ilk beton da bu çalışmaların tamamlanmasının ardından dökülecek.


20 milyon 83 bin TL’ye ihale edilen Elbistan Adliye Sarayı, yaklaşık 700 gün sonra yeni ve modern binasında hizmet verecek. İnşaat çalışmaları Ankara’da faaliyet gösteren LSG Yapı Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi-ARSEAŞ İnşaat Ticaret Limitet Şirketi ortak girişimi tarafından sürdürülecek. Teknolojinin son imkânlarının kullanılacağı ve Selçuklu mimarisi ile inşa edilecek Elbistan Adalet Sarayı’nın yapım işi ihalesi 22 Nisan 2015 tarihinde Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.


AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın girişimleri ile hayata geçirilen Elbistan Adliye Sarayı Projesi, geniş hizmet alanı ve mimarisi ile Elbistan başta olmak üzere bölgede yaşayanların adli hizmet için başvuracakları modern bir yapı olacak.


Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtacak Elbistan Adalet Sarayı, birbiri ile bağlantılı olan savcılık, mahkeme ve diğer birimlerin olduğu 2 bloktan oluşacak. Bloklar, bodrum+zemin ve 4 kat olmak üzere 6 katlı inşa edilecek. Elbistan Adalet Binası projesinde 14 adet savcı odası, 7 adet savcılık adli yardımcı odası, 1 adet Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı ve 3 adet üye odası, 1 adet Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 2 adet Asliye Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Asliye Ceza Hakim odası, 2 adet Sulh Ceza Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Sulh Ceza Hakim odası, 2 adet Asliye Hukuk Mahkemesi duruşma salonu, 4 adet Asliye Hukuk Mahkemesi Hakim odası, 1 adet Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonu, 2 adet Sulh Hukuk Mahkemesi Hakim odası, 1 adet İcra Mahkemesi duruşma salonu, 1 adet İcra Mahkemesi Hakim odası, 1 adet Kadastro Mahkemesi duruşma salonu ve 1 adet Hakim odası, 1 adet Aile Mahkemesi duruşma salonu ve 1 adet Hakim odası, 10 adet mahkeme adli yardımcı odası, İcra Müdürlüğü büroları, mezat salonu, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, 3 adet İlçe Seçim Müdürlüğü ve kaleminin bulunması planlanıyor.


Fiziki açıdan yetersiz kalan ve açılması planlanan birimlere de yer bulunamayan mevcut Adliye’nin yerine, yeni ve daha kapsamlı bir binaya ihtiyaç duyulması üzerine harekete geçen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal’ın Adalet Bakanlığı nezdinde yaptığı girişimler sonucunda yatırım programına alınan Elbistan Adalet Sarayı’nın temelinin ise önümüzdeki günlerde atılması bekleniyor.


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön