03 / 05 / 2024

Elbistan’da 3 gazinonun yıkımı tamamlandı!

Elbistan’da 3 gazinonun yıkımı tamamlandı!

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde faaliyette bulunan 3 gazinonun yıkım süreci, 20 günde tamamlandı. İlki, 26 Temmuz’da yıkılan gazinoların son 2’sinin yıkımı da iş makineleri tarafından yapıldı.



Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bulunan gazino işletmelerinin, Elbistan Belediyesi, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nce devam edilen çalışmalar sonrasında kaldırma işlemi tamamlandı.

Elbistan'ın Sesi Gazetesi'nde yer alan habere göre; Elbistan Belediyesi, Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 20 yıl önce park alanına dönüştürülen bölgede bulunan 3 gazinonun yıkımıyla ilgili başlattığı çalışmalar tamamlandı.

İlki 1983 yılında sonuncusu da 1996 yılında faaliyette bulunan 3 ayrı gazinonun yıkımı, Mayıs ayı itibariyle başladı. 3 işletmenin, yasaya aykırı olacağı bütün ruhsat işlemleri ve meclis kararları, 23.07.2019 tarihli Belediye Encümeni kararı ile iptal edildi. Bu iptal kararıyla ilgili 1 gazinonun yıkımı 26 Temmuz’da tamamlandı. Diğer 2 gazinonun yıkım işlemi için de 9 Ağustos 2019 Cuma günü adım atıldı. 

Tahliye işlemlerinin uzaması ve araya bayram tatilinin girmesi sebebiyle çalışmalar ertelendi. Yaklaşık 1 haftalık sürede kalan iki işletmenin tahliye çalışmaları tamamlandı. Elbistan Belediyesi’ne ait iş makineleri, binaların
yıkımına başladı.

Yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla bölge Ceyhan Nehri Rekreasyon Projesi’ne dahil edilecek. Büyük kısmında park için çalışma yapılan bölgenin, Recep Tayyip Erdoğan Millet Parkı ile bütünleşmesi amaçlanacak.


Geri Dön