08 / 09 / 2024

Electro World ANKAmall'da mağaza açıyor

Electro World ANKAmall'da mağaza açıyor

Tüketici elektroniği pazarındaki rekabet şimdi de hizmet tarafına taşınıyor



Electro World ilk kez Londra, Prag, Oslo ve Roma denediği konsepti şimdi 5 bin 500 metre kare kapalı alana sahip ANKAmall'daki mağazaya taşıyor. Bu sabah saat 6'da satışa açılacak mağazada 1 ay boyunca ücretsiz kurulum ve yazılım desteği verilecek. Fiyat indirimi, tüketiciye yakınlık, kolay alışveriş gibi unsunların kolayca taklit edilebildiğine dikkat çeken Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek "Hizmet taklit edilmesi en son rekabet unsuru. Biz de her mağazada TechGuys adını verdiğimiz müşteriye doktor gibi arızalar hakkında yardımcı olacak eleman bulunduruyoruz. İşlerinde en az 2- 3 yıl tecrübeli bu elemanlar mağazadan alınan tüm ürünlere yazılım yükleme, yedekleme ve kurulum işlerini ücretsiz yapacak" dedi.

MÜŞTERİ ADINA TAKİP
Electro World mağazalarından alınan ürünlere 1 ay içinde TechGuys elemanları arızalı olduğunu tesbit ederse üreticiye göndermeden değiştireceklerini kaydeden Özbek, "Eğer bizden 6 ay veya 1 yıl önce alınan ürün varsa onları da müşteri adına takip edeceğiz. Tüketiciye haklarını anlatıp onlar adına taleplerinin takipçisi olacağız. Tüm bunların dışında mağazada alışverişte danışmanlık yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Müşteri eğlenirken alışveriş yapacak'
Electro World'ün ANKAmall'daki yeni mağazasında tüketicinin fuardaymış gibi en yeni ürünleri görüp kullanabileceğini açıklayan Özbek "Eğlence alanları büyüdü. 6 tane simülasyon koltuğu olacak. Yine Formula 1 aracının yarış simülasyonu olan alan olacak. PS3 gitar geliyor. Yani tüketici hem eğlenecek hem de alışveriş yapacak" dedi.
Timur Sırt/Sabah

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Yeni kozu ‘TechGuys' olacak, mağazaları 150 bin metrekareye çıkacak

Esas Holding bünyesindeki elektronik perakende zinciri Electro World, Türkiye'deki 11'inci mağazasını Ankara'da AnkaMall'de açarken, yeni hizmeti ‘TechGuys'la yeni bir rekabet başlatmaya hazırlanıyor.


Electro World Genel Müdürü Bahadır Özbek, Türkiye'deki 11'inci, Ankara'daki dördüncü mağazalarını AnkaMall'da açacaklarını belirterek, “35 bin metrekarede hizmet veriyoruz. Hedefimiz bunu 150 bin metrekareye çıkarmak” dedi.
Yazılım ve kurulum
Aralık ayı sonuna kadar ücretsiz olacak, müşterilerine kurulum ve yazılım konusunda destek sağlayacak TechGuys uygulamasını da başlattıklarnı aktaran Özbek, şu bilgileri verdi: “Bütün mağazalarda TechGuys adını verdiğimiz müşteriye arızalar hakkında doktor gibi yardımcı olacak eleman bulunduruyoruz.  Hizmet taklit edilmesi en son rekabet unsuru. Anka Mall'da  açılan yeni mağazada bu  hizmet,  ürünü bizden almayan müşterilere bile verilecek.”
Teşhir ürünleri
Yeni açılacak AnkaMall mağazasında bir fuar alanı şeklinde kullanıma açık ürünlerin olacağını da anlatan Özbek, şöyle konuştu: “Londra, Prag, Oslo ve Roma'daki özel konsept mağazaların bir eşini AnkaMall alşveriş merkezinde hizmete açıyoruz. Bu mağazada beyaz renk ve tüketicinin her yeri görebileceği, kolayca alışveriş yapacağı bir alan sunuyoruz. 1 milyon liralık teşhir ürün kullanıyoruz. 260 tane LCD TV, yine yüzlerce dizüstü bilgisayar ve cep telefonunu mağazaya koyduk. Sadece tüketicilerin dokunabileceği, kullanarak deneyim elde edebileceği fuar merkezi yarattık.”

Dokuz ayda yüzde 56 büyüdük

TÜRKİYE'de büyüklüğü 10 milyar dolar olan elektronik sektörünün beş yıl içinde 15 milyar dolara çıkacağını söyleyen Bahadır Özbek, “2009 ilk 9 ay ile 2008 ilk 9 ayını karşılaştırdımızda tüketici elektronik sektörü yüzde 15.6 daraldı. Biz ise yüzde 56 büyüdük. Sektör 2005 ve 2007'yi arayacak gibi görünüyor” dedi.
Çilem Kaya/Hürriyet

Elektronik perakendecisi "Electro World"'ün Ankamall mağazası açıldı

Kampanyalı ürünlerden almak isteyen yüzlerce vatandaş, açılışı saat 06.00'da yapılan mağazanın önünde dün akşamdan itibaren sıraya girdi.

Açılış dolayısıyla özel güvenlik görevlilerinin yanı sıra, polis ekipleri de yoğun güvenlik önlemi aldı.

Vatandaşlar, mağazanın açılmasının ardından içeriye gruplar halinde alındı.
AA


Geri Dön